Lety mimo slaví dvacetiny novou řadovkou "Re:Fresh"

07.11.2022 18:18 - Hana Bukáčková | foto: Martin Šoltys

Vloni uplynulo dvacet let let od chvíle, kdy kapela Lety mimo vydala svůj debut "Spacepunk". Oslavou a dárkem v jednom budiž nyní album "Re:Fresh", které na tento okamžik odkazuje. Skupina se na nahrávce navrací k elektronickým zvukům a tanečním rytmům se závanem synthpopových osmdesátek.

Jak titul napovídá, nalezneme na něm vedle čtyř novinek - "V meditacích", "Priority", "Nedoceněná", "Uzavřeme kruh" - i pětici starších hitů předělaných do nové podoby. Konkrétně jde o skladby "Zavirovaná", "Voda vzduch", "Zkouška sirén", "Úkaz" a "Electra". To vše doplňují ještě anglická verze songu "Úkaz", která vznikla pro nezávislý sci-fi film "Being Alien", speciální cover "Šrouby do hlavy" a dva remixy.

"Úplně původně jsme zamýšleli předělat do nového soundu jen starší písně, avšak šlo nám to tak dobře, že vznikly i písně nové, remixy, hudba k filmu a nějaké speciální bonusy. Zvukově jsme to hodili trošku do osmdesátek až devadesátek, a tak jsme se rozhodli, že kromě klasického CD vydáme i MC kazety a raritní EP vinyl," komentuje frontman Looky Klofec.

Kapela už stihla desku pokřtít, role kmotra se zhostil Matěj Homola z Wohnout.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY