Kytarista Mötley Crüe Mick Mars končí s vystupováním, naživo jej nahradí John 5

31.10.2022 08:12 - Jiří V. Matýsek | foto: Motley Records

Jen pár dnů potom, co glammetaloví divočáci Mötley Crüe ohlásili na příští rok světové turné (které je mimochodem v červnu 2023 společně s Def Leppard zavede i do Prahy), přišla z jejich řad nemilá zpráva. Kytarista Mick Mars, jeden ze zakládajících členů, pověsil na hřebík svou koncertní kariéru.

Důvodem je jeho horšící se zdraví, které znemožnilo plnohodnotné hraní. Jedenasedmdesátiletý muzikant trpí velmi bolestivým neurodegenerativním onemocněním zvaným ankylozující spondylartritida, v češtině známějším pod označením Bechtěrevova nemoc. Mars trpí touto nemocí už několik desítek let. Ačkoliv s kapelou již živě vystupovat nemůže, jejím členem formálně zůstává i nadále.

Skupina na svých plánech pro příští rok (naštěstí) nic nemění a rovnou oznámila náhradníka. Povinnosti po Marsovi převezme John 5 známý svou spoluprací s Marilynem Mansonem a současný člen bandu Roba Zombieho. "Jsem poctěn, že mohu dál nést Mickův odkaz, a těším se na to, až budu tyhle písně hrát," nechal se kytarista slyšet.

Mötley Crüe v současnosti tvoří Vince Neil, Tommy Lee a Nikki Sixx.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY