Nové desky 43/2022 - od Toma Odella přes Blue po Pentatonix

02.11.2022 20:30 - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Marie Trávníčková

I na český státní svátek vyšla spousta desek - třeba novinka od Toma Odella či návratilců Blue. V přehledu jsou taky další vánoční Pentatonix, Babyface obklopený samými ženskými, pokračování Roxette, oceňovaný Benjamin Clementine, výběr Garbage, metaloví Therion a Devin Townsend anebo Ivo Cicvárek a jeho Živo.
V pátek 28. října vyšly tyto nové tituly:

Tom Odell - Best Day Of My Life
žánr: indie pop / folk pop

Tom Odell - Best Day Of My Life
Jen rok a pár měsíců trvalo Tomu Odellovi natočit další album, a tak je tu po "Monsters" z loňska jeho pátá řadovka. Dostala název "Best Day Of My Life" a pro britského písničkáře znamená novou kapitolu v jeho kariéře. Se zmíněnou předchozí kolekcí mu totiž skončila smlouva u vydavatelství, novinka je tak vykročením do světa nezávislosti. Vydání desky předcházely čtyři singly - titulní píseň, "Sad Anymore", "Flying" a "Smiling All the Way Back Home" - souběžně s ní pak šel do světa pátý kousek "Just Another Thing We Don't Talk About". Ke všem vznikly animované videoklipy. Co je spojuje, můžete zkoumat na muzikantově YouTube.


Benjamin Clementine - And I Have Been
žánr: avantgardní folk / experimentální pop / současná klasická hudba

 Benjamin Clementine - And I Have Been
Benjamin Clementine, který si za svůj debut "At Least For Now" odnesl Mercury Prize, s druhým albem "I Tell A Fly" takový úspěch nezaznamenal. Možná to byl i důvod, proč si na přípravu třetího "And I Have Been" vzal více času, který ovšem vyplnil i rodičovskými povinnosti nebo filmovou zkušeností ve snímku "Duna". Nyní se po pěti letech vrací zpět k hudbě s dvanáctkou písniček, které byly čistě v jeho režii. První ukázky najdete na jeho YouTube profilu.


Blue - Heart & Soul
žánr: pop

 Blue - Heart & Soul
Poměrně dlouho - více než sedm let - si museli počkat fanoušci Blue na jejich šesté album. Původně jej anglická čtveřice ohlásila na 9. září, ale nakonec vychází až nyní. Většinu z deseti písniček si pánové Costa, Webbe, James a Ryan složili sami s dopomocí dalších autorů, mezi nimiž jsou třeba Poo Bear nebo Ben Collier. Na produkci se pak podílel i na Grammy nominovaný Steve DuBerry (Tina Turner, Joe Cocker) a pochopitelně i jejich dlouholetý spolupracovník Hugh Goldsmith. Kam se pánové vydali tentokrát, zjistíte na YouTube.


Pentatonix - Holidays Around The World
žánr: vánoční hudba

 Pentatonix - Holidays Around The World
Americká formace Pentatonix se k vánočním deskám uchyluje častěji než jiní hudebníci, což dokazuje už její páté sváteční album "Holidays Around The World". Jak už trochu naznačuje název, tentokrát se inspirovali i v krajinách mimo Spojené státy. Nepřímo to potvrzují i vybraní hosté. Mezi ty nejznámější patří Meghan Trainor a slavný čínský klavírista Lang Lang, které doplnili Grace Lokwa, Hiba Tawaji, Lea Salonga, La Santa Cecilia, Shreya Gloshal, Hikakin & Seikin a The King's Singers. Jak tedy pojali dvanáct koled, zjistíte na jejich YouTube profilu.


PG Roxette - Pop-Up Dynamo!
žánr: synth pop / pop rock

 PG Roxette - Pop-Up Dynamo!
Když v prosinci 2019 zemřela Marie Fredriksson, vypadalo to, že skončí i Roxette. Ovšem Per Gessle se této zavedené značky nehodlá vzdát, a tak v červnu 2022 oznámil vznik projektu PG Roxette, kterým na duo volně navazuje. První deskou je "Pop-Up Dynamo!", kterou natočil společně s hudebníky tvořícími koncertní sestavu Roxette. Ženských vokálů se ujaly Dea Norberg a Helena Josefsson. Standardní verze, která vychází také na vinylu, nabídne jedenáct songů včetně jednoho, v němž se ke skupině přidala stále populárnější LÉON. Na digitálních platformách je navíc nahrávka doplněná o řadu bonusů. Ponořit se do nich můžete na YouTube Roxette.


Palaye Royale - Fever Dream
žánr: indie rock

Palaye Royale - Fever Dream
Americké nadějné rockové trio Palaye Royale na koncepčním albu "The Bastards" z roku 2020 pokládalo základy svého košatého hudebního stylu a potvrzovalo své pozice. Nyní je zpět se čtvrtou řadovkou "Fever Dream", která si bere to nejlepší ze svého předchůdce a servíruje na ploše padesáti minut odvážné, stratosférické rockové songy překypující optimismem, ambicemi a euforií. Kapela o nich řekla: "Natáčení této desky bylo jako návrat do doby, kdy jsme se poprvé zamilovali do hudby. Tato nahrávka je hodně o víře v sebe sama a sebeposílení a o překonání všech překážek, které na vás život hází. Je to poprvé, co jsme v naší hudbě zaujali opravdu nadějný přístup." Album vzniklo po přestávce, poté, co odvolali svého basáka Daniela Curcia obviněného z nevhodného chování vůči nezletilým fanouškům. Vydání předcházely singly "No Love In LA", "Punching Bag" a "Paranoid". Ty včetně ukázek z nové kolekce jsou k dispozici na YouTube profilu kapely.


Tip týdne

Živo - Morytáty a romance
žánr: folk

 Živo - Morytáty a romance
Kapela Velký svět písničkáře Iva Cicvárka, která si za svůj debut vysloužila nominaci na Anděla, se proměnila v Živo. Prvním CD pod tímto názvem je "Morytáty a romance" a dvanáct písniček sám autor charakterizuje, jako když se nad ránem u hořící pneumatiky potká starý tramp s folkařem a hiphopperem, pustí si na otlučeném magneťáku rockovou klasiku a ryvolovky a mezi tím navíc probleskne disco osmdesátých let, divadlo Semafor a moravská baladika. Při natáčení se sešlo hned osmnáct muzikantů, mezi nimi třeba i Robert Křesťan, kytarista Norbi Kovács, varhaník Jakub Zomer, cimbalista Michal Grombiřík, Veronika Bartošová, Markéta Tulisová, Lada Šimíčková či violoncellista Pavel Čadek. Co všechno si pod Cicvárkovými slovy představit, zjistíte na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Babyface - Girls Night Out
žánr: r'n'b / soul / hiphop

 Babyface - Girls Night Out
Americký hudebník, zpěvák a především několika Grammy ověnčený producent Kenneth 'Babyface' Edmonds se rozhodl na svém devátém studiovém albu "Girls Night Out" obklopit pouze dámami a slečnami z nové generace zpěvaček. Ve třinácti písničkách jej doplnily Angie Martinez, Lala Anthony, Ari Lennox, Kehlani, Ella Mai, Queen Naija, Coco Jones, Tiana Major9, Tink, Baby Tate, Muni Long, Amaarae, Sevyn Streeter, Tkay Maidza a Doechii. Co s nimi všechno provádí, zjistíte na jeho YouTube.


John Norum - Gone To Stay
žánr: hard rock

John Norum - Gone To Stay
John Norum je známý především jako zakladatel a hlavní kytarista rockové skupiny Europe. Nyní se připomíná hudebnímu světu coby sólista svým devátým albem s názvem "Gone To Stay". Deset skladeb přináší směs hard rocku moderního střihu, která je umně ředěna kompozicemi laděnými do blues. Interpret se na desce vrací ke své nahrávce "Face The Truth", která vyšla v roce 1992, a sám si vystřihl cover Davida Bowieho "Lady Grinning Soul" . Norum měl na studiovkách vždy prominentní hosty a stejně je to i zde, zejména na postech zpěváků Ve třech kouscích mu zpívá Åge Sten Nilsen z kapely Wig Wam a osvědčená Kelly Keeling. Na úvodní singlový klip ze skutečné vikingské lodi se můžete podívat na YouTube.


Therion - Leviathan II
žánr: symfonický metal

Therion - Leviathan II
V loňském roce zahájila kultovní švédská symfometalová formace Therion trilogii, uvozenou deskou "Leviathan". Nyní se na pultech skví druhý díl s titulem "Leviathan II" a fanouškům přináší třináct nových kousků. Epická výpravnost nahrávky láká všechny milovníky vypravěčského umu Christofera Johnssona a my vám nabízíme k poslechu jeden ze singlů, "Pazuzu", ke kterému vznikl i videoklip. Najdete ho na YouTube kanálu vydavatelství Nuclear Blast.


Devin Townsend - Lightwork
žánr: alternativní rock

Devin Townsend - Lightwork
Už jsme si zvykli, že je Devin Townsend extrémně kreativní člověk. Od jeho posledního počinu z roku 2019 uplynula ale už nějaká ta chvíle, a fanouškům se tak dostává do rukou "Lightwork". Deska se sestává z materiálu, který dal hudebník dohromady během pandemie, a dotýká se autorových osobních témat. Ochutnávku v podobě kousku "Call Of The Void" opatřeného videem najdete na YouTube kanálu Devina Townsenda.


Lainey Wilson - Bell Bottom Country
žánr: country

 Lainey Wilson - Bell Bottom Country
Lainey Wilson byla až do loňského roku v podstatě jen další countryová zpěvačka, ovšem po vydání třetího alba "Sayin' What I'm Thinkin'" už to neplatí. Na cenách CMA Awards si totiž vysloužila hned šest nominací včetně těch nejprestižnějších kategorií a teď jistě netrpělivě očekává, jestli nějakou z nich 9. listopadu promění. V napětí bude hned dvojnásobném, protože zároveň vysílá do světa další počin s názvem "Bell Bottom Country". Stejně jako v případě předchůdce se produkce čtrnácti písniček ujal protřelý Jay Joyce a mezi třináct původních songů společně zařadili i coververzi "What's Up?" 4 Non Blondes. Nejen ji uslyšíte na YouTube profilu rodačky z Louisiany.


EP a minialba

  • Enhypen - Sadame
    K-popová formace sice své nové album řadí mezi ta klasická, ovšem fanoušci se dočkají pouze devíti kousků, jejichž stopáž nepřekročí třicet minut. Jak je u nich zvykem, namíchali je z hiphopu, drillu a pop rocku, což si ověříte na jejich YouTube.
  • Tigers Jaw - Old Clothes
    Americká rocková parta z Pensylvánie navazuje na loňský počin čtveřicí nových písniček, které opět produkoval Will Yip známý ze spolupráce s interprety jako Panic! At The Disco, Circa Survive nebo The Wonder Years. Na jejich bandcampu, je zatím prezentuje pouze první singl.
  • Superorganism - World Wide Pop
    Britská indiepopová skupina vydala v půli července své druhé album a část z něj nechala nyní zremixovat. Ujali se toho například ME-GUMI, Lewis OfMan, mabanua, Sabrina The Teenage DJ nebo Andrew Applepie. (YouTube )
  • Gia Woods - Heartbreak County, Vol. 2
    Americká popová zpěvačka se vrací po roce s druhým dílem "Heartbreak Country", a to se sedmi songy včetně jednoho s Bayli. (YouTube)


The Beatles - Revolver
žánr: rock

The Beatles - Revolver / 2022 Remixes
Necelý rok po rozruchu kolem osmihodinového dokumentu Petera Jacksona "The Beatles: Get Back" a následném vydání rozšířené verze alba "Let It Be" se objevuje další novinka v podobě remasterované a rozšířené varianty desky "Revolver" z roku 1966. Úprav se ujal, stejně jako všech nedávných, Giles Martin, syn producenta Brouků George. Nahrávku remasteroval z technicky limitujících čtyřstopých záznamů, ale díky zmíněnému Jacksonovi a jeho dokumentu se podařilo vyvinout technologii, která umožnila rozmíchat jednotlivé skladby tak, aby působily čistě a prostorově. V tomto případě se jedná o skutečně technologický průlom. Práce na této reedici byla o dost složitější než na těch předchozích. Super deluxe verze bude dostupná jako kombinace pěti CD a čtyř 7″ vinylů obsahující šedesát tři skladeb a stostránkovou knihu v pevné vazbě. Bude obsahovat nový stereo mix, originální mono mix, třicet jedna vyřazených záznamů a čtyřpísňové EP obsahující nové stereo mixy a originální mono mixy songů "Paperback Writer" a "Rain". Obsahy dalších verzí a kompletní náhled do celého výpravného boxu naleznete na YouTube profilu formace.


Garbage - Anthology
žánr: indie rock

Garbage - Anthology
Skotsko-americká rocková skupina Garbage o sobě dává vědět sbírkou svých největších hitů pod souhrnným názvem "Anthology". Základem je 2CD sada obsahující skladby z období od stejnojmenného debutu z roku 1995 až po loňskou řadovku "No Gods No Masters". Komplet se může pochlubit celkem pětatřiceti položkami, včetně vzácné nahrávky nazvané "Witness to Your Love". Krom ní se na výběru nacházejí i skladby ze singlových B-stran, bohatý booklet obsahuje originální umělecká díla od chilského umělce Javiho Mi Amora. K dispozici bude také mírně okleštěná (pouze dvacetipísňová) 2LP verze vylisovaná na průhledném žlutém vinylu. Detaily a ukázky hledejte na YouTube.


Imran Musa Zangi & Filip Zangi - Dárek
žánr: jazz / jam

 Imran Musa Zangi & Filip Zangi - Dárek
Režisér a hudebník Filip Zangi se rozhodl věnovat svému otci, perkusionistovi Imranu Zangimu, kterého známe z působení u Jany Koubkové, YoYo Bandu, Marty Kubišové, -123 minut a Monkey Business, k jeho kulatým narozeninám netypický dárek. Jde o realizaci sólového studiového alba, které nazval jednoduše "Dárek". Jeho vznik od složení písní po natočení se odehrál za pouhý jeden týden. Autorem většiny skladeb je Matěj Belko spolu s Filipem Zangim, k nimž se přidal kytarista Matěj Morávek, klávesista Jan Aleš, saxofonista Michal Žáček a pochopitelně i sám oslavenec. Zpívajícími hosty jsou Annamária d'Almeida, Michael Viktořík a Mislif z USA. Co společně vytvořili, zjistíte na YouTube.


Dragonette - Twennies
žánr: elelctro pop / grunge

 Dragonette - Twennies
Kanadskou electropopovou formaci Dragonette po rozchodu Martiny Sorbary a Dana Kurtze již reprezentuje pouze něžnější polovička - Kurtz se vrátil ke svému někdejšímu projektu The New Deal. Není tedy divu, že si na páté album fanoušci museli počkat celých šest let. Nyní je tu, dostalo název "Twennies" a nabídne celkem deset skladeb. Hned devět z nich produkoval a napsal izraelský hudebník Dan Farber (Lizzo, Dizzee Rascal) a o tu poslední se postaral Dán Thomas Troelsen (Pitbull, Flo Rida, Justin Bieber, David Guetta). Zda se něco změnilo, zjišťujte na YouTube .


Dan Mangan - Being Somewhere
žánr: alternativní folk / indie folk

Dan Mangan - Being Somewhere
Kanadský folkový písničkář Dan Mangan, držitel dvou Juno Awards, se po dvou letech vrací s novou deskou "Being Somewhere". K natáčení si přizval producenta Drewa Browna, jehož práci známe z nahrávek Becka nebo Radiohead. Ačkoli vznik moderního folkového díla řídil na dálku z Chicaga, dokázal přilákat řadu respektovaných hudebníků. Na desce se tak podíleli Joey Waronker (Beck, Atoms For Peace), Jason Falkner (Beck, St. Vincent), Thomas Bartlett (The National, Taylor Swift), Dave Okumu (Arlo Parks, Adele), Mary Lattimore (Kurt Vile, Sharon Van Etten) nebo frontman Broken Social Scene Kevin Drew. První ochutnávku můžete koštovat na Manganově bandcampu.


V krátkosti

  • Natalia Lafourcade - De Todas Las Flores
    Jedna z nejúspěšnějších zpěvaček Latinské Ameriky, která má na kontě dvě Grammy, třináct Latin Grammy a fůru dalších cen, vydává nové album opět ve folkovém duchu. Ve dvanácti písničkách ji doprovodili kytarista Marc Ribbot nebo klavírista Emiliano Dorantes. (YouTube)

  • Kodak Black - Kutthroat Bill: Vol. 1
    Americký zpěvák a rapper vydává letos již svoji druhou řadovku, ale své fanoušky rozhodně nešidí. Nachystal jim totiž bezmála dvacítku tracků. (YouTube)

  • Fred Again - Actual Life 3 (January 1-September 9 2022)
    Britský skladatel, zpěvák, multiinstrumentalista a remixér, který spolupracuje s hvězdami jako Ed Sheeran, Demi Lovato, Swedish House Mafia a další, se již potřetí ohlíží za uplynulým obdobím. (YouTube)

  • Vera Blue - Mercurial
    Australská folková zpěvačka vydává již své třetí album, druhé pod tímto jménem, a v deseti písničkách tentokrát utekla spíš k electropopu a taneční hudbě. (YouTube)

  • Yung Gravy - Marvelous
    Americký rapper navazuje na dva roky starou studiovku "Gasanova" patnáctkou nových skladeb, do kterých vklínil i soul, pop a r'n'b. Po jeho bok se zařadili i bbno$, IshDARR, Rich Brain, TrippyThaKid, T-Pain a Dillon Francis. (YouTube)

  • Dorian Concept - What We Do For Others
    Rakouský skladatel a klavírista Oliver Thomas Johnson se pod svým zažitým pseudonymem opět rozhodl experimentovat s elektronickou a klubovou hudbou. (bandcamp)

  • Jarv Is… - This Is Going To Hurt (soundtrack)
    Jarvis Cocker složil hudbu ke komediálně dramatickému seriálu BBC na motivy pamětí Davida Kaye. Na albu ji rozdělil do dvanácti skladeb. (YouTube)

  • Smino - Luv 4 Rent
    Americký rapper, zpěvák a člen Zoink Gang se hlásí se třetím albem, na které si coby hosty pozval kolegy jako J. Cole, Lil Uzi Vert, Doechii, Fatman Scoop, Cruza, Kal Banx, Lucky Daye, Phoelix, Cory Henry, Ravyn Lenae a Reggie. (YouTube)

  • Kailee Morgue - Girl Next Door
    Americká pop-rocková hudebnice se po dvou ípíčkách propracovala k debutu, na nějž zařadila dvanáct songů. (YouTube).

  • Junior Boys - Waiting Game
    Po poměrně dlouhých šest letech se s novou deskou a devíti skladbami vrací kanadské synthpopové duo. (bandcamp)

  • Guided By Voices - Scalping The Guru
    Archivní výběr navržený a sekvenovaný Robertem Pollardem jako soudržné album, obsahující vybrané skladby ze čtyř těžko sehnatelných EP vydaných v letech 1993-1994. (YouTube)

  • Polyphia - Remember That You Will Die
    Po čtyřleté pauze se žánroví instrumentalisté konečně vracejí s neuvěřitelně technickými, ale chytlavými skladbami, hvězdnou produkcí a s několika výjimečnými hosty. (YouTube)

  • The Hunna - The Hunna
    Třináctipoložkové dílo je pro toto rockové trio z anglického Hertfordshire návratem ke kořenům a zároveň touhou po ataku žebříčků. Zadaří se? (YouTube)

  • Trampled By Turtles - Alpenglow
    Americká formace, která míchá progresivní bluegrass, indie folk a alternativu, nahrála nové dílo, které produkoval a také na něm hrál a zpíval frontman Wilco Jeff Tweedy. (bandcamp).

  • Anja Lauvdal - From A Story Now Lost
    Norská hudebnice předkládá deset kompozic plných experimentálního minimalismu, avantgardy a volných forem. (bandcamp)

  • Dear Nora - Human Futures
    Indiepopová skupina, aktuálně reprezentovaná pouze Katy Davidson, a její návrat po čtyřech letech. (bandcamp).

  • Martha - Please Don’t Take Me Back
    Anglická powerpopová formace z Durhamu se hlásí po čase se čtvrtou deskou. (bandcamp)

  • Lee Fields - Sentimental Fool
    Nové dílo zpěváka, kterému se přezdívá Malý James Brown. (bandcamp)

  • King Gizzard & The Lizard Wizard - Changes
    Třetí a poslední album, které vyšlo v rámci říjnového řádění těchto australských psychedeliků. Novinka dosáhla v jejich katalogu pořadové číslo dvacet tři. Trilogie je uzavřena. (YouTube)

  • Brant Bjork - Bougainvillea Suite
    Čtrnáctá studiová stonerrocková nahrávka od zakládajícího člena Kyuss. (YouTube)

  • Ásgeir - Time On My Hands
    Folktronický muzikant z Islandu se dva roky po předchozí kolekci vrací s pátou řadovkou. (YouTube)

  • Vio-Lence - Eternal Nightmare
    Debutová nahrávka americké thrashmetalové formace. (YouTube)

  • Dead Cross - II
    Druhá řadovka americké hardcore-punkové sebranky z Jižní Kalifornie. (YouTube)

  • Kollárovci - Vianočná nálada
    Slovenská folklórní skupina připravila také jeden příspěvek na vánoční trhy. (YouTube)

  • Cakes Da Killa - Svengali
    Rapper z New Jersey, který míchá hiphop s elektronikou, jazzem a alternativní taneční hudbou, vydává druhé album. (YouTube).

  • Darkthrone - Astral Fortress
    Novinka legendární extrémně metalové skupiny z Norska. (YouTube)

  • Bastard - Alchymie D.N.A.
    Čerstvá studiovka havířovské rockové bandy. (YouTube)


    Dále vychází

    Alexander Ludwig - Highway 99
    Allman Brothers Band - Syria Mosque: Pittsburgh, PA, January 17, 1971
    Aoife Nessa Frances - Protector
    Ásgeir - Time On My Hands
    Babehoven - Light Moving Time
    Babytron - Bin Reaper 3
    Black Birdie - Happily
    Blessed - Circuitous
    Bonnie Trash - Malocchio
    Bryan Adams - So Happy It Hurts / Super Deluxe
    Callum Beattie - Vandals
    Cate - Tell Me Things You Won't Take Back
    Celtic Frost - Danse Macabre / Box Set
    Dazy - Outofbody
    Debustrol - Svět co zatočí s tebou / 30th Anniversary
    Deep Purple - Live In Verona
    Dram - What Had Happened Was
    Drugdealer - Hiding In Plain Sight
    DVSN - Working On My Karma
    Dylan - The Greatest Thing I'll Never Learn
    Eliades Ochoa - Vamos A Bailar Un Son / Special Edition
    Ella Jane - Marginalia
    Endy Chow - Hyakki Yagy?
    Fantasy Camp - Casual Intimacy
    Fauness - The Golden Ass
    Fear Factory - Recoded
    Foo Fighters - Essential Foo Fighters
    Girlpuppy - When I’m Alone
    Hammered Hulls - Careening
    Hania Rani - Venice: Infinitely Avantgarde (soundtrack)
    Hermanos Gutiérrez - El Bueno Y El Malo
    Che Noir - The Last Remnants
    INXS - Shabooh Shoobah
    John Lee Hooker - Healer
    Johnnyswim And Drew Holcomb & The Neighbors - Goodbye Road: Volume Two
    Jozef Van Wissem - Nosferatu.the Call Of The Deathbird
    Kid Cudi - Entergalactic
    Laco Deczi - Laco
    Lady Blackbird - Black Acid Soul / Deluxe
    Lancey Foux - Life In Hell
    Lil Rubbi - My Story
    Lomond Campbell - Under This Hunger Moon We Fell
    Louis Armstrong - Louis Wishes You A Cool Yule
    Marlowe (L’Orange And Solemn Brigham) - Marlowe 3
    Mauskovic Dance Band - Bukaroo Bank
    Michael Ball / Alfie Boe - Together In Vegas
    Natewantstobattle - Scrap Heap
    Nosaj Thing - Continua
    Obsidious - Iconic
    Ólafur Arnalds - Some Kind Of Peace / Piano Reworks
    Old Sea Brigade - 5Am Paradise
    Olympic - Okno mé lásky (muzikál) (Supraphon)
    Paul Weller - Will Of The People
    Rival Schools - United By Fate (Deluxe Edition)
    Robert Glasper Experiment - Black Radio / 10Th Anniversary / Deluxe
    Root - Temple In The Underworld / 30Th Anniversary
    Scout Gillett - No Roof No Floor
    Secret Shame - Autonomy
    Show Me The Body - Trouble The Water
    Sigur Rós - ( ) 20Th Anniversary Reissue (Digital Release)
    Smejko a Tanculienka - Šťastné a veselé
    Smejko a Tanculienka - Šťastné a veselé (DVD)
    Sodom - 40 Years At War - The Greatest Hell Of Sodom
    Surf Gang - At Least We Tried
    The Backseat Lovers - Waiting To Spill
    The Cribs - The Cribs
    The Damned - Night Of A Thousand Vampires
    The Wrecks - Sonder (Deluxe)
    Them - Fear City
    Theo Parish - DJ-Kicks: Detroit Forward
    Törr - Chcípni o kus dál / 30Th Anniversary
    Trevor Dunn’S Trio-Convulsant - Seances
    Různí - Bound For Hell: On The Sunset Strip
    Wand - Spiders In The Rain (live)
    Westside Gunn - Hitler Wears Hermes 10
    Whokilledxix - Pullback
    Working Men’s Club - Fear Fear (Deluxe Edition)

    Vychází na vinylu:
    Alice Cooper - Detroit Stories
    Alice Cooper - Paranormal Evening At The Olympia Paris
    Alice Cooper - Paranormal
    Anja Lauvdal - From A Story Now Lost
    Aoife Nessa Frances - Protector
    Babehoven - Light Moving Time
    Babyface - Girls Night Out
    Beatles - Revolver / 2022 Remixes
    Beatles - Revolver / Super Deluxe (Box Set)
    Blessed - Circuitous
    Brant Bjork - Bougainvillea Suite
    Callum Beattie - Vandals
    Celtic Frost - Danse Macabre / Box Set
    Dan Mangan - Being Somewhere
    Dardust - Duality
    Darkthrone - Astral Fortress
    Dazy - Outofbody
    Dead Cross - Ii
    Debustrol - Svět co zatočí s Tebou / 30th Anniversary
    Devin Townsend - Lightwork
    Discovery (Rostam And Wes Miles) - LP
    Dorian Concept - What We Do For Others
    Dragonette - Twennies
    Eliades Ochoa - Vamos A Bailar Un Son / Special Edition
    Fauness - The Golden Ass
    Fermáta - Huascaran
    Flotsam & Jetsam - Dreams Of Death
    Foo Fighters - Essential Foo Fighters
    Fred Again - Actual Life 3 (January 1-September 9 2022)
    Garbage - Anthology
    Guided By Voices - Scalping The Guru
    Hammered Hulls - Careening
    Harlej - Na Prodej
    Hermanos Gutiérrez - El Bueno Y El Malo
    INXS - Shabooh Shoobah
    Jack Harlow - Come Home The Kids Miss You
    Jack Savoretti - Sleep No More / Deluxe
    John Lee Hooker - Healer
    Joni Mitchell - For The Roses
    Kehlani - Blue Water Road
    Kelly Clarkson - When Christmas Comes Around...
    Lady Blackbird - Black Acid Soul / Deluxe
    Lee Fields - Sentimental Fool
    Lomond Campbell - Under This Hunger Moon We Fell
    Louis Armstrong - Louis Wishes You A Cool Yule
    Martha - Please Don’t Take Me Back
    Mauskovic Dance Band - Bukaroo Bank
    Milan Lasica & Július Satinský & Jaroslav Filip - S Vetrom Opreteky
    Neil Diamond - A Neil Diamond Christmas
    Obsidious - Iconic
    Ólafur Arnalds - Some Kind Of Peace / Piano Reworks
    Old Sea Brigade - 5Am Paradise
    Palaye Royale - Fever Dream
    Paul Weller - Will Of The People
    PG Roxette - Pop-Up Dynamo!
    Regina Spektor - Home, Before And After
    Rise Against - Nowhere Generation Ii
    Robert Glasper Experiment - Black Radio / 10th Anniversary / Deluxe
    Root - Temple In The Underworld / 30th Anniversary
    Scout Gillett - No Roof No Floor
    Silverchair - Freak Show / Limited
    Simple Plan - Harder Than It Looks
    Sodom - 40 Years At War - The Greatest Hell Of Sodom
    Tarja - My Winter Storm
    The Backseat Lovers - Waiting To Spill
    The Cribs - The Cribs
    The Damned - Night Of A Thousand Vampires
    Them - Fear City
    Therion - Leviathan Ii
    Thursday - Full Collapse (Box Set)
    Törr - Chcípni o kus dál / 30th Anniversary
    Vio-Lence - Eternal Nightmare
    Wand - Spiders In The Rain (live)
    Wohnout - Našim klientům
    World Party - Egyptology
    Živo - Morytáty a romance

    EP:
    Bscbr (Angel Deradoorian, Nick Zinner, Mick Barr, Greg Fox, And Brad Truax) - Master Of Rehearsal Vol 2
    Doss - 4 New Hit Songs *remixes
    Elder Island - Additions Attachments
    Kipp Stone - Kipp Stone Presents: Room 109
    Phoebe Go - Player

    Reedice:
    Fermáta - Huascaran
    James Brown - Sex Machine
    Marta Kubišová, Bratři Ebenové - Adventní písně a koledy (Supraphon)
    Milan Lasica & Július Satinský & Jaroslav Filip - S Vetrom Opreteky
    Neil Diamond - A Neil Diamond X


  • DOPORUČENÉ ČLÁNKY

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY