Nové desky 41/2022 - od Tove Lo přes Red Hot Chili Peppers po Richarda Müllera

20.10.2022 08:00 - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Pretty Swede Records

Příval novinek dále sílí. Přichází s ním škorpiónka Tove Lo, zábavní The 1975, Red Hot Chili Peppers, slovenský bard Richard Müller, jazzová Marta Kloučková, vánoční Backstreet Boys, živák Kodaline, rockoví Alter Bridge, se vzpurnými kanci Trautenberk, metaloví Lacuna Coil, Skid Row a Lorna Shore.
V pátek 14. října vyšly tyto nové tituly:

Tove Lo - Dirt Femme
žánr: taneční pop / synth pop

Tove Lo - Dirt Femme
Tove Lo pro svou pátou studiovku "Dirt Femme" přichystala celkem dvanáct písniček. Nemalou část z nich složila se svým krajanem Ludvigem Söderbergem, který si říká A Strut. K němu se připojil Timfromthehouse, Elvira, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Payami a SG Lewis. Poslední jmenovaný si na desce i přímo zahostoval a k němu ještě přibylo duo First Aid Kit a rapper Channel Tres. Převážná část nahrávky je v tanečním duchu a tomu odpovídá i singl "2 Die 4", v němž švédská zpěvačka vysamplovala "Popcorn" od Gershona Kingsleyho. Roztančit se můžete také na jejím YouTube.


Různí - Here It Is: Tribute To Leonard Cohen
žánr: folk / šanson / jazz

 Různí - Here It Is: Tribute To Leonard Cohen
V listopadu uběhne pět let od smrti Leonarda Cohena a možná právě toto smutné výročí je příčinou toho, že vycházejí hned dvě alba s jeho písněmi. Vedle výběru hitů "Hallelujah & Songs From His Albums" je to i o něco originálnější titul "Here It Is: Tribute To Leonard Cohen". Jeho produkci dostal na starosti držitel Grammy Larry Klein, který dal pro jeho natočení dohromady hvězdou sestavu. Studiovou kapelu tvořili klavírista Kevin Hays, kytarista Bill Frisell, Greg Leisz na pedal steel, na hammondky Larry Goldings, saxofonista Immanuel Wilkins, kontrabasista Scott Colley a bubeník Nate Smith. Vokály pak mají na svědomí Norah Jones, Peter Gabriel, Gregory Porter, Luciana Souza, James Taylor, Iggy Pop, Mavis Staples, David Gray, Nathaniel Rateliff a nejslavnější Cohenův hit "Hallelujah" zazpívala Sarah McLachlan. První ukázky najdete na YouTube profilu labelu Blue Note, který celou nahrávku zaštítil.


Red Hot Chili Peppers - Return Of The Dream Canteen
žánr: rock / funk

Red Hot Chili Peppers - Return Of The Dream Canteen
Jen pár měsíců po vydání své comebackové desky "Unlimited Love" vydávají Red Hot Chili Peppers další studiový počin. Nese název "Return of the Dream Canteen", produkoval jej stejně jako ten předchozí Rick Rubin, a co se týče obsahu, jedná se opět o dvojalbum, které obsahuje sedmnáct skladeb. Samotní Redhoti k procesu natáčení dodávají: "Šli jsme hledat sami sebe jako kapelu, kterou jsme tak nějak vždy byli. Jen pro zábavu jsme jamovali a naučili se nějaké staré písničky. Netrvalo dlouho a začali jsme onen tajemný proces budování zcela nových písní. Nastalo ono krásné vměšování, chemie, která se s námi přátelí a za celou dobu zafungovala snad stokrát." Z jejich Snové kantýny můžete ochutnávat už nyní prostřednictvím YouTube, CD či vinyly pořídíte v našem shopu.


Richard Müller - Čierna Labuť Biela Vrana
žánr: indie pop

Richard Müller - Čierna Labuť Biela Vrana
Richard Müller přichází s novým albem "Čierna Labuť Biela Vrana", jež vychází dva roky po "Hodine medzi psom a vlkom". Hudbu ke třinácti songům mu tentokrát složil Ondřej Gregor Brzobohatý, texty obstaral Peter Uličný a pod produkcí je podepsaný Jan P. Muchow. Přímo ve studiu ho pak doprovodili kytarista Josef Štěpánek, bubeník Roman Vícha, baskytarista Jakub Vejnar a ve vybraných skladbách i sCore Orchestra. Přímo za mikrofonem pak vedle slovenského zpěváka uslyšíte i Danielu Písařovicovou a Emmu Drobnou. Ukázky sdílí Müller prostřednictvím svého YouTube. Novou desku Richarda Müllera na CD, vinylu i ve speciálním box setu koupíte v našem shopu.


Tip týdne

The 1975 - Being Funny In A Foreign Language
žánr: pop rock / synth pop / electro pop

 The 1975 - Being Funny In A Foreign Language
Anglická formace The 1975 stále drží normu jedno album za dva roky, a tak se fanoušci letos dočkali desky "Being Funny In A Foreign Language". Jedenáct písniček mají na svědomí členové kapely Matt Healy a George Daniel a pouze s některými z nich jim vypomohli lidi jako BJ Burton, Isley Juber, Jimmy Hogarth nebo Jamie Squire. Klíčovým spolupracovníkem byl ovšem producent Jack Antonoff, který je úzce spojený s úspěchy Lorde, Taylor Swift, Lany Del Rey a pochopitelně formace fun. Sami muzikanti jej označují za největšího producenta na světě a vypadá to, že i v jejich případě vzájemná chemie zjevně zafungovala, protože na metacritics už dílo atakuje pětaosmdesát procent. Zda zaujme i vás, zjistíte poslechem na YouTube bradfordského kvartetu. My pouze dodáváme: Za zkoušku určitě stojí!


Marta Kloučková - Stopa snu
žánr: jazz / jazz folk

 Marta Kloučková - Stopa snu
Zpěvačka, skladatelka a členka vokálního kvartetu Skety Marta Kloučková navazuje na svůj předloňský sólový debut "Loving Season" druhou deskou "Stopa snů", na níž dále rozvíjí svůj folkem nasáklý jazz. "Album 'Stopa snu' je vyspělejší. Určitá naivita, promítnutá do předchozího alba 'Loving Season', je pryč. Tak, jak se vyvíjím, se má hudba vyvíjí se mnou. I přes závažnější témata si ale troufnu říct, že si písně zachovaly lehkost a spontánnost," říká k vydání autorka, která dále spolupracovala s kytaristou Davidem Dorůžkou, klavíristou Vítem Křišťanem, bubeníkem Markem Urbánkem a nově i kontrabasistou Jaromírem Honzákem. První ochutnávky jedenácti písní, které vznikly v Sono studiu, servíruje hudebnice na svém YouTube kanálu.


Backstreet Boys - Very Backstreet Christmas
žánr: vánoční hudba

 Backstreet Boys - Very Backstreet Christmas
Ačkoli Backstreet Boys příští rok oslaví třicet let na hudební scéně, vánoční album v jejich diskografii dosud chybělo. Napravují to deskou "Very Backstreet Christmas", která měla původně vyjít už loni, ale kvůli covidu se dostává na svět až nyní. Třináct svátečních písní pánové postavili převážně na vokální harmonii s minimální hudebním doprovodem a tomu odpovídá i jejich složení. Sázejí především na tradiční kusy jako "White Chrsitmas", "O Holy Night" nebo "Silent Night", mezi něž vměstnali i trojici původních songů a moderní předělávky typu "Last Christmas". Jak to ve výsledku zní, zjistíte na YouTube formace.


Brian Eno - ForeverAndEverNoMore
žánr: ambient / electronica

 Brian Eno - ForeverAndEverNoMore
Brian Eno se po společném počinu s bratrem Rogerem "Mixing Colours" vrací opět sólo a navíc po dlouhých sedmnácti letech uslyšíme v jeho podání také vokály. V desítce písní navíc zcela sám nezůstal - ve dvou z nich mu dělala společnost jeho dcera Darla a v jedné Jon Hopkins. O produkci se navíc podělil s Leo Abrahamsem, jehož služeb využili i Katie Melua, Regina Spektor, Foy Vance nebo Carl Barât. Hlavním tématem nahrávky je stav naší planety a její stále dramatičtější proměny. Jak se promítly do Enovy hudby, zjistíte na jeho YouTube kanálu.


Lightning Seeds - See You In The Stars
žánr: pop / rock / britpop

 Lightning Seeds - See You In The Stars
Čekání na alba anglických Lightning Seeds, jejichž fotbalová skladba "Three Lions" se stala již před mnoha lety neoficiální hymnou Albionu, se neustále prodlužuje. Na nástupce "Titl", kolekci "Four Winds", čekali fanoušci deset let a na novinku "See You In The Stars" dokonce třináct. Desítku songů má autorsky i produkčně na svědomí pochopitelně frontman a jediný člen původní sestavy Ian Broudie, a jak si ověříte na YouTube skupiny, v níž působí aktuálně už i jeho syn, Broudieho rukopis a styl je stále velmi signifikantní.


Lacuna Coil - Comalies XX
žánr: moderní metal

Lacuna Coil - Comalies XX
"Oslava minulosti, přítomnosti a budoucnosti," přesně tak charakterizovala novou studiovou desku kapely Lacuna Coil její frontmanka Cristina Scabbia. Od vydání původní "Comalies" totiž letos uplynulo dvacet let, a proto na ni odkazuje i název novinky "Comalies XX". Současná sestava formace tedy původní skladby nejen nahrála znova, ale dala jim i slušivý moderní kabát. Přesvědčte se sami a na YouTube si poslechněte několik ukázek.


Lorna Shore - Pain Remains
žánr: deathcore

Lorna Shore - Pain Remains
Milovníci deathcoru se mohou těšit na pořádnou nálož od americké sebranky Lorna Shore. Jejich čtvrtá řadovka "Pain Remains" vznikla pod dohledem producenta Joshe Schroedera a je první nahrávkou, na které s kapelou spolupracoval nový baskytarista Michael Yager. Z desítky nových skladeb si některé můžete poslechnout i na YouTube. Pak nám nezapomeňte napsat, jak se vám líbí, protože od renomovaných médií dostává tohle dílo nadprůměrně vysoké ohodnocení.


Skid Row - The Gang's All Here
žánr: hard rock

Skid Row - The Gang's All Here
Kultovní americká rocková skupina Skid Row vydává očekávanou desku "The Gang's All Here". Jde o první její počin, na kterém uslyšíte nového zpěváka Erika Grönwalla. Kapela si od novinky slibuje velký comeback, a proto povolala k produkci zkušeného Nicka Raskulinecze (známého ze spolupráce s Foo Fighters, Rush, Alice In Chains, Halestorm nebo Evanescence). Jestli se to rockerům povede, posuďte sami poslechem titulní skladby, ke které vznikl i klip. Najdete ho na YouTube.


Vážná hudba

A Far Cry & Shara Nova - The Blue Hour
Pod názvem "The Blue Hour" se skrývá čistě ženský projekt, který tvoří pět skladatelek - Rachel Grimes, Angélica Negrón, Shara Nova, Caroline Shaw a Sarah Kirkland Snider -, dále textařka a básnířka Carolyn Forché, komorní orchestr A Far Cry a coby zpěvačka již zmíněná Shara Nova. Výsledkem jejich spolupráce je čtyřicet kompozic sledujících cestu jedné ženy hraničním prostorem mezi životem a smrtí prostřednictvím tisíců halucinačních a nelineárních obrazů. Určitou představu si uděláte na webu vydavatelství Nonesuch.

Česká filharmonie, Semyon Bychkov - Gustav Mahler : Symphony No. 5
Hlavní dirigent České filharmonie Semyon Bychkov představuje již druhé dílo Gustava Mahlera. Po "Symfonii č. 4 G-dur" se dostalo na "Symfonii č. 5 cis-moll", kterou skladatel zkomponoval v rakouském Maierniggu v letech 1901 až 1902. Ukázky tohoto zpracování jsou ke slyšení na stránkách vydavatelství Pentatone.

Bamberger Symphoniker, Jakub Hrůša - Rott: Symphony No. 1
Také šéfdirigent Bamberských symfoniků Jakub Hrůša sáhl po díle Gustava Mahlera, konkrétně po "Symfonii č. 1 D-dur", ovšem pouze aby vhodně doplnil "Symfonii č. 1 E-dur" Hanse Rotta, jíž primárně patří tato nahrávka. Třetím do party byl Anton Bruckner se svým "Symfonickým preludiem c-moll". Ukázky všech nabízí Deutsche Grammophon.

Kvarteto Martinů - Beneš : Kompletní smyčcové kvartety (Supraphon)
O třetí, tentokrát čistě tuzemský počin, se postaralo Kvarteto Martinů, které dále pokračuje v objevování lehce pozapomenutých českých skladatelů. V tomto případě se ujali díla rodáka z Batelova Josefa Beneše, který v první polovině 19. století působil jako dirigent Filharmonické společnosti v Lublani a byl členem císařského dvorního orchestru ve Vídni. Objevovat můžete i vy, prostřednictvím stránek Supraphonu.


Alter Bridge - Pawns & Kings
žánr: hard rock / metal

Alter Bridge - Pawns & Kings
Americká tvrdě rocková parta kolem Marka Tremontiho s Mylesem Kennedym za mikrofonem Alter Bridge se znovu hlásí o slovo. Po třech letech do světa vysílá následníka "Walk The Sky" z roku 2019. Nová kolekce s názvem "Pawns & Kings" by měla dle sdělení členů kapely býti tou nejagresivnější sbírkou písní, co kdy nahráli. Produkoval ji jejich dlouholetý spolupracovník Michael "Elvis" Baskette. Vydání novinky předcházelo několik klipů, které si můžete společně s dalším ukázkami vychutnat na YouTube profilu této formace.


Trautenberk - Vzpoura kanců
žánr: tanz metal

Trautenberk - Vzpoura kanců
Klatovští vtipálci a vyznavači takzvaného tanz metalu Trautenberk jsou zpět. Po čtyřech letech vydávají nahrávku "Vzpoura Kanců". Vznikala téměř dva roky ve studiích Sono a Exavik pod vedením zkušených mistrů svého oboru Milana Cimfeho, Pavla Broma a Miloše Bešty. Obsahuje deset písní, které tematicky spojuje pohádkový příběh pana Krále a jeho dcer. Součástí CD bude také pohádková knížka, která dá dílu další rozměr. Vydání nové kolekce předznamenal singl a videoklip "Mužoretka", ve kterém se poodkrývá tajemství minulosti baskytaristky Aničky a odporných praktik vrcholových mažoretek. Ukázky naleznete na webu vydavatelství Supraphon.


Lil Baby - It’s Only Me
žánr: rap / trap

 Lil Baby - It’s Only Me
Lil Baby se zřejmě rozhodl, že každý rok vydá alespoň jedno album, a tak je tu po předloňské dvojce "My Turn" a loňské spolupráci s Lil Durkem "The Voice of the Heroes" s nahrávkou "It’s Only Me". Názvem ovšem lehce klame, protože sám ve třiadvaceti položkách rozhodně nezůstal. Společnost mu dělali jednak producenti jako Murda Beatz, Wheezy, ATL Jacob nebo Tay Keith, jednak hosté Nardo Wick, Young Thug, Fridayy, Future, Rylo Rodriguez, Jeremih, EST Gee a Pooh Shiesty. Jak je u něj zvykem,rap opět výrazně řeže trapem. Ověříte si to na jeho YouTube profilu.


EP a minialba

  • Poppy - Stagger
    Americká rocková princezna si po albu "Flux" připsala další zářez v podobě zisku Kerrang! Award za Nejlepší mezinárodní počin a opět přitápí pod kotlem. Čtveřici písní tentokrát skládala společně s Kanaďankou Simon Wilcox, Tedem Gowansem a Justinem Meldal-Johnsenem. Produkčně navíc na vše dohlížel Mike Elizondo. Malou ochutnávku na její blížící se vystoupení v Lucerna Music Baru najdete na YouTube.
  • Dreamcatcher - Apocalypse : Follow Us
    Šest skladeb včetně intra a outra si pro své fanoušky připravil k-popový girlband, který tak přímo navazuje na svoji dubnovou třetí řadovku "Apocalypse: Save Us". Kdo se trochu orientuje, ví, že můžeme očekávat i poměrně silný vliv taneční hudby a rocku. Ostatní odkážeme na YouTube septetu.
  • Le Sserafim - Antifragile
    Komu by přišlo k-popu málo, pro toho máme druhé EP další dívčí formace, která od debutu přišla o jednu ze členek, a aktuálně se prezentuje pouze jako kvintet. I tak jsou očekávání veliká; už v předobjednávkách se tohoto dílka prodalo bezmála šest set tisíc kusů. (YouTube)
  • Boston Manor - Datura
    Čtvrtý počin se sedmi songy britských punk rockerů. (YouTube)


Kodaline - Our Roots Run Deep
žánr: akustický pop rock

 Kodaline - Our Roots Run Deep
Ani ne za týden vystoupí irští Kodaline v pražském Foru Karlín. Co návštěvníky jejich vystoupení čeká, prozrazují už v předstihu živákem "Our Roots Run Deep". Záznam sedmnácti songů pochází z letošního koncertu v jejich domácím Dublinu a mezi vlastními písněmi kvartet zahrál třeba i "Billie Jean" Michaela Jacksona, "Dirty Old Town", kterou proslavili The Dubliners a The Pogues, a také "Bring It On Home to Me" Sama Cooka. Jak ovšem zjistíte i na jejich YouTube profilu, podstatná část z nich zazněla akusticky.


Nothing More - Spirits
žánr: progresivní metal

Nothing More - Spirits
"Spirit" je následníkem třemi nominacemi Grammy ověnčeného alba "The Stories We Tell Ourselves" z roku 2017 amerických progresivistů Nothing More. Myšlenky na přípravu další nahrávky přišly už během turné k té předchozí, už tehdy totiž vznikaly zárodky nových kompozic. Seriózní práce však přišla až s covidovými opatřeními a s nimi i natáčení kompozic na dálku. Na propagaci výsledku byly vydány dva singly "Tired of Winning" a "You Don't Know What Love Means", z nichž je patrný příklon k temnému progresivnímu metalu s prvky metalcoru. Další klipy a ukázky jsou na YouTube profilu formace.


Paulie Garand - Amonit
žánr: rap / r'n'b

 Paulie Garand - Amonit
Liberecký rapper Paulie Garand pojmenoval nástupce dva roky starého alba "Monology" po pravěkých vyhynulých měkkýších a sám k tomu dodává: "Amonit slouží i jako talisman, symbolizuje stáčení se sama do sebe, do svého nitra a pomáhá prozkoumat všechna skrytá zákoutí mysli." Toto téma zpracovává v patnácti skladbách. Pozvání ke spolupráci na nich přijali Ben Cristovao, Sofian Medjmedj, Martin Matys, Lenny, Majk Spirit, Milan André Boronell, Alan Murin, Under My Pillow, Štěpán Urban, Zea, Koky, Yael, Kenny Rough a Opia. Vydáním žije Garandovo YouTube.


V krátkosti

  • G Herbo - Survivor's Remorse: Side B
    Před týdnem jsme vám představili první stranu pátého alba amerického rappera a o pouhé tři dny později následovala i strana B. Původní sestavu hostů na ní doplnili A Boogie wit da Hoodie, Young Thug, Conway The Machine a Kodak Black. (YouTube)

  • Orianthi - Rock Candy
    Jedna z nejlepších a nejvýraznějších rockových kytaristek současnosti vydává po živáku z Hollywoodu nové album. Na jedenácti písničkách se podílel její dlouholetý spolupracovník Jacob Bunton, ale třeba i Richie Sambora. (YouTube)

  • Betty Who - Big!
    Australsko-americká zpěvačka se hlásí po více než třech letech s novou studiovkou. Jedenáct skladeb má tentokrát o něco rockovější náboj. Není divu - pod produkcí jsou podepsaní Brandon Paddock a Martin Johnson (Avril Lavigne, Daughtry, Elle King). (YouTube)

  • Gloria Estefan - Estefan Family Christmas
    Druhé vánoční album tohoto týdne má na svědomí slavná členka Miami Sound Machine a její rodina. V latinsko-americkém duchu nazpívali celkem sedmnáct písní. (YouTube)

  • M.I.A. - Mata
    Po poměrně dlouhých šesti letech se vrací anglická hudebnice se svým šestým albem. Se třinácti tracky na pomezí rapu, taneční hudby a world music jí vypomáhali například i Skrillex, Rick Rubin, T-Minus, Diplo, Boaz van de Beatz, Tropkillaz, Pharrell Williams nebo Lil Uzi Vert. (YouTube)

  • Zella Day - Sunday In Heaven
    Nebýt předloňského ípíčka, mohli si fanoušci indiepopovou písničkářku z Arizony užívat v posledních sedmi letech pouze na turné Lany Del Rey. Nyní konečně vydává nástupce albové dvojky "Kicker". Tracklist obsahuje dvanáct položek. (YouTube)

  • Nessa Barrett - Young Forever
    Po loňském EP "Pretty Poison" a zhruba desítce singlů jsme se dočkali debutu americké zpěvačky, která stylem může připomínat Melanie Martinez nebo Maggie Lindemann. (YouTube)

  • The Big Moon - Here Is Everything
    Britský ženský indierockový kvartet se hlásí se svým třetím albem. To navazuje na dva roky staré "Walking Like We Do", jímž si vysloužily roli předskokana Pixies. (bandcamp)

  • Noah Kahan - Stick Season
    Třetí řadovka amerického písničkáře, kterého jste mohli zaregistrovat po boku Julie Michaels v hitu "Hurt Somebody". Je libo mix folk rocku, indie a alt popu? (YouTube)

  • Ashe - Rae
    Také na svém druhém albu zpěvačka z kalifornského San Jose pokračuje ve spolupráci s Leroyem Clampittem, který se podílel na nahrávkách Phoebe Ryan, Allie X nebo Madison Beer. V jedné písničce ji navíc doplnila i herečka Diane Keaton. (YouTube)

  • Lolo Zouaï - Playgirl
    Druhá řadovka americké zpěvačky s francouzskými kořeny, která míchá r'n'b, pop a trap. (YouTube)

  • Mykki Blanco - Stay Close To Music
    Americká rapperka dokázala na své třetí album přitáhnout spoustu hostů i mimo hip hop. Její pozvání přijali Michael Stipe, Devendra Banhart, Jónsi, Kelsey Lu, Anohni, MNEK, Saul Williams, Diana Gordon, Ah-Mer-Ah-Su, Sam Buck a Slug Christ. (YouTube)

  • King Gizzard & The Lizard Wizard - Laminated Denim
    Ještě nestačilo uschnout lepidlo na obalech předchozí řadovky australských psychedeliků a už je tu během jednoho měsíce druhá, s pořadovým číslem dvaadvacet. Má být součástí trilogie, závěrečný díl vyjde na konci října. (YouTube)

  • Ocean Alley - Low Altitude Living
    Desáté výročí své existence oslavují tito australští rockeři vydáním čtvrté řadovky, kterou sami označují jako tu nejsvobodnější, nejkreativnější a nejdobrodružnější. (YouTube)

  • Todd Rundgren - Space Force
    Originální spolupráce amerického multiinstrumentalisty s umělci, jejichž tvorba pokrývá široké zákoutí hudebního vesmíru (mimo jiné The Roots, Rivers Cuomo, The Lemon Twigs , Sparks , Steve Vai , rapper Narcy , Adrian Belew a další). (YouTube)

  • Plains - I Walked With You A Ways
    Společný projekt Katie Crutchfield z Waxahatchee a folkové písničkářky Jess Williamson. (bandcamp)

  • Charlotte Dos Santos - Morfo
    Druhá deska norské jazzové zpěvačky a absolventky Berklee College of Music. (bandcamp)

  • Pantha Du Prince - Garden Gaia
    Německý hudebník vydává sedm skladeb, které opět míří na pomezí dark ambientu a minimalistického techna. (YouTube)

  • Alela Diane - Looking Glass
    Písničkářka z Nevady a jejích jedenáct novinek na pomezí psychedelického folku a americany. (YouTube)

  • Blue October - Spinning The Truth Around. Part 1
    Jedenáctý zářez texaských alternativních rockerů. Jak název napovídá, jedná se o první část plánovaného dvojalba, které chce vzít posluchače na emocionální cestu od extatických výšin ke sklíčeným hlubinám. (YouTube)

  • Black Lips - Apocalypse Love
    Návrat amerických garážových psychedeliků. Jejich desátý počin přináší soundtrack pro tyto neklidné časy, bzučící světlo v oparu nejistoty na konci dlouhé, temné, zakouřené chodby. (YouTube)

  • Pepper - Hladina
    Debut klatovské pop-rockové kapely. (YouTube)

  • Sparta - Sparta
    Pátá nahrávka alternativně rockového texaského dua. (YouTube)

  • We Came As Romans - Darkbloom
    Šestá studiovka americké metalcorové formace. (YouTube)

  • Birds In Row - Gris Klein
    Francouzské hardcore-punkové trio přetvořilo všechny své pandemické pocity do katarzního, agresivního a místy i okouzlujícího díla. (YouTube)


    Dále vychází

    A.O. Gerber - Meet Me At The Gloaming
    A.R. & Machines - 71/17 Another Green Journey: Live At Elbphilharmonie Hamburg
    Alaskalaska - Still Life
    Amputate - Dawn Of Annihilation
    Arya Starr - 19 & Dangerous (Deluxe Edition)
    Austin Meade - Abstract Art Of An Unstable Mind
    Babe Rainbow - The Organic Band
    Bill Callahan - Ytilaer
    Bilmuri - Goblin Hours
    Can - Can Live In Cuxhaven 1976
    Cerberus Shoal - …and Farewell To Hightide
    Cerrone - Cerrone By Cerrone
    Clutch - Sunrise On Slaughter Beach
    Dark Millennium - Midnight In The Void
    Declan J Donovan - Declan J Donovan
    Denitia - Highways
    Dragonland - Power Of The Nightstar
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives: Made In Japan
    Duran Duran - Medazzaland / 25Th Anniversary
    Eleine - Acoustic In Hell
    Enumclaw - Save The Baby
    Field Medic - Grow Your Hair Long If You’Re Wanting To See Something That You Can Change
    Frank Zappa - Zappa 75: Zagreb / Ljubljana
    Gift - Momentary Presence
    Hana Zagorová - 100+20 Písní - 1968-2020
    Howlin Rain - Under The Wheels, Vol. 5: Live From Pioneertown
    Jaded Heart - Heart Attack
    Jake Bugg - Jake Bugg / 10Th Anniversary (Limited)
    Jeremy Squire - Hymnal
    John Carpenter, Cody Carpenter, And Daniel Davies - Firestarter (Physical Release) (soundtrack)
    John Carpenter, Cody Carpenter, And Daniel Davies - Halloween Ends (Digital Release) (soundtrack)
    Julianna Riolino - All Blue
    Kevin Rowland & Dexys Midnight Runners - Too-Rye-Ay, As It Should Have Sounded / Deluxe
    Kevin Rowland & Dexys Midnight Runners - Too-Rye-Ay, As It Should Have Sounded
    Kid Congo Powers & The Near Death Experience - Live In St. Kilda
    Killer Kings - Burn For Love
    Leonard Cohen - Hallelujah & Songs From His Albums
    Logan Farmer - A Mold For The Bell
    Louis Cole - Quality Over Opinion
    Lucrecia Dalt - ?ay!
    Matt Kivel - Bend Reality ~ Like A Wave
    Mavi - Laughing So Hard It Hurts
    Meat Wave - Malign Hex
    Mightmare - Cruel Liars
    Palm - Nicks And Grazes
    Pepper - Hladina
    Perfect Plan - Brace For Impact
    Poster Paints (Feat. Members Of Frightened Rabbit And Vaselines) - Poster Paints
    PVA - Blush
    Randy Rogers Band - Homecoming
    Reba McEntire - Reba: The Ultimate Christmas Collection
    Rival Consoles - Now Is
    Robin Holcomb - One Way Or Another
    Roy Orbison - King Of Hearts / 30Th Anniversary
    Různí - Tales Of The Town
    Sam Gendel - Uroko
    Skullcrusher - Quiet The Room
    Sparta - Sparta
    Stormruler - Sacred Rites & Black Magick
    Tamino - Sahar
    Tee Grizzley - Chapters Of The Trenches
    The Vince Guaraldi Trio - A Charlie Brown Christmas (Deluxe Edition)
    Tindersticks - Stars At Noon (soundtrack)
    Titus - Damned If I Do
    Tristan - Wellif
    Věra Gondolán , Lazokovi, Flink - V rytmu romské hudby...napříč žánry
    We Came As Romans - Darkbloom
    Wild Pink - Ilysm
    Wildness - Resurrection
    Winter - What Kind Of Blue Are You?
    Wolfmanhattan Project - Summer Forever And Ever
    Yardbirds - The Best Of The Yardbirds

    Vychází na vinylu:
    A.O. Gerber - Meet Me At The Gloaming
    A.R. & Machines - 71/17 Another Green Journey: Live At Elbphilharmonie Hamburg
    Alela Diane - Looking Glass
    Alter Bridge - Pawns & Kings
    Alt-J - An Awesome Wave
    Amputate - Dawn Of Annihilation
    Ashe - Rae
    Backstreet Boys - Very Backstreet Christmas
    Bad Beef Hat - Uzdravením K Zešílení / Limited
    Bill Callahan - Ytilaer
    Birds In Row.- - Gris Klein
    Black Lips - Apocalypse Love
    Blue October - Spinning The Truth Around. Part 1
    Brian Eno - Foreverandevernomore
    Cerberus Shoal - …and Farewell To Hightide
    Cerrone - Cerrone By Cerrone
    Clutch - Sunrise On Slaughter Beach
    Damned - Damned Damned Damned
    Daniel Johns - Futurenever
    Dark Millennium - Midnight In The Void
    David Bowie - Heroes
    Dragonland - Power Of The Nightstar
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives: Made In Japan
    Duran Duran - Medazzaland / 25th Anniversary
    Fleetwood Mac - Fleetwood Mac
    Fred Avril & Philippe Monthaye - Lastman Heroes
    Helloween - Straight Out Of Hell
    Horkýže Slíže - Kýže sliz / 20th Anniversary
    Charlotte Dos Santos - Morfo
    Jaded Heart - Heart Attack
    Jake Bugg - Jake Bugg / 10th Anniversary (Limited)
    Julianna Riolino - All Blue
    Kevin Rowland & Dexys Midnight Runners - Too-Rye-Ay, As It Should Have Sounded
    Kodaline - Our Roots Run Deep
    Lacuna Coil - Comalies XX
    Leonard Cohen - Hallelujah & Songs From His Albums
    Lightning Seeds - See You In The Stars
    Lojzo - My Nie Sme Taliani
    Lorna Shore - Pain Remains
    Louis Cole - Quality Over Opinion
    Lucrecia Dalt - ?ay!
    Meat Wave - Malign Hex
    Mightmare - Cruel Liars
    Miroslav Žbirka - Opus Collection 1980-1990
    Mötley Crüe - Dr. Feelgood
    Mykki Blanco - Stay Close To Music
    Nessa Barrett - Young Forever
    Nino Rota - La Dolce Vita (soundtrack)
    Orianthi - Rock Candy
    Palm - Nicks And Grazes
    Pantha Du Prince - Garden Gaia
    Paul Weller - Modern Classics
    Peha - Deň Medzi Nedeľou A Pondelkom
    Plains - I Walked With You A Ways
    Poster Paints (Feat. Members Of Frightened Rabbit And Vaselines) - Poster Paints
    PVA - Blush
    Randy Rogers Band - Homecoming
    Red Hot Chili Peppers - Return Of The Dream Canteen / Deluxe
    Red Hot Chili Peppers - Return Of The Dream Canteen
    Richard Müller - Čierna Labuť, Biela Vrana
    Rival Consoles - Now Is
    Různí - Dirty Dancing / 35th Anniversary
    Různí - Here It Is: Tribute To Leonard Cohen
    Shakin' Stevens - Merry Christmas Everyone
    Skid Row - Gang's All Here
    Skullcrusher - Quiet The Room
    Stormruler - Sacred Rites & Black Magick
    Supergrass - I Should Coco
    Tamino - Sahar
    The Big Moon - Here Is Everything
    The Staves - Dead & Born & Grown
    Tom Chaplin - Midpoint
    Tristan - Wellif
    Wild Pink - Ilysm
    Wildness - Resurrection
    Winter - What Kind Of Blue Are You?
    Yardbirds - The Best Of The Yardbirds
    Yello - Claro Que Si / Limited
    Yello - Flag / Limited
    Yello - One Second / Limited
    Yello - Solid Pleasure / Limited
    Yello - Stella / Limited
    Yello - You Gotta Say Yes To Another Excess / Limited

    EP:
    Fazerdaze - Break!
    Maripool - It All Comes At Once
    Only The Poets - Our Time
    Pup - Pup Unravels Live In Front Of Everyone They Know
    Steve Queralt (Of Ride) And Michael Smith - Sun Moon Town
    The Natural Lines (Aka Matt Pond Pa) - First Five
    Windser - Where The Redwoods Meet The Sea

    Reedice:
    Axe - Offering
    David Bowie - Live In Berlin (1978) (Reissue)
    Dolly Parton - A Holly Dolly Christmas
    Mötley Crüe - Dr. Feelgood
    Nino Rota - La Dolce Vita (soundtrack)
    Rolling Stones - 12 X 5 / Remastered
    Rolling Stones - Aftermath (Uk Version) / Remastered
    Rolling Stones - Aftermath (Us Version) / Remastered
    Rolling Stones - Beggars Banquet / Remastered
    Rolling Stones - Between The Buttons / Remastered
    Rolling Stones - December's Children (And Everybody's) / Remastered
    Rolling Stones - Flowers
    Rolling Stones - Let It Bleed / Remastered
    Rolling Stones - Out Of Our Heads (UK Version) / Remastered
    Rolling Stones - Out Of Our Heads (US Version) / Remastered
    Rolling Stones - The Rolling Stones, Now! / Remastered
    Rolling Stones - Their Satanic Majesties Request / Remastered
    Texas - White On Blonde
    Vladimír Mišík, - Etc...3 (Supraphon)


  • DOPORUČENÉ ČLÁNKY

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY