David Bowie získal poctu na Hudebním chodníku slávy

25.09.2022 10:24 - Kateřina Spacek | foto: Warner Chappell Music

Universal Pictures a Warner Music ocenily nadčasovou ikonu Davida Bowieho kamenem na Hudebním chodníku slávy, ikonické turistické atrakci na londýnské ulici Camden High, která vzdává hold významným umělcům a průkopníkům z celého světa.

David Bowie byl oceněn ve čtvrtek večer po premiéře nového dokumentárního filmu "Moonage Daydream", který mimo jiné zveřejňuje dosud nepublikované záběry z kariéry tohoto muzikanta. Pamětní kámen odhalil zpěvákův bývalý bubeník Woody Woodmansey.

Zakladatel Hudebního chodníku slávy Lee Bennett řekl: "David Bowie má dodnes celosvětový vliv na spoustu umělců. Dříve nebo později jsme ho museli mít tady. Naším záměrem je, aby to byla nejvyšší pocta, které se může muzikantské osobnosti ve Spojeném království i mimo něj dostat, a odhalení Davidova kamene slávy tento odkaz zajišťuje."

Tvůrce hitů "Life on Mars", "Heroes" nebo třeba "Let's Dance", který zemřel v roce 2016 pouhé dva dny po svých 69. narozeninách po boji s rakovinou jater, se tak připojil k řadě dalších hudebních legend, mezi nimiž jsou například The Who, Soul2Soul, Madness nebo Amy Winehouse.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY