Red Hot Chili Peppers skládají v písni "Eddie" poctu kytaristovi Eddiemu Van Halenovi

23.09.2022 16:02 - Jiří V. Matýsek | foto: Warner Music

S blížícím se vydáním druhého letošního alba Red Hot Chili Peppers - "A Return of the Dream Canteen" vyjde 14. října - došlo i na druhý singl. Po psychedelic-funkové "Tippa My Tongue" je tu emotivní "Eddie", skladba, která vznikla jako hold zesnulému kytaristovi Eddiemu Van Halenovi.

"Den potom, co zemřel, přinesl Flea do zkušebny emotivní basovou linku. John, Chad a já jsme se přidali a velmi rychle se, přímo z hloubi našich srdcí, vyklubala píseň, která mu vzdává poctu. Bylo prostě fajn cítit smutek nad ztrátou člověka, který toho do našich životů tolik přinesl," nechal se slyšet frontman Redhotů Anthony Kiedis.

Ačkoliv song samotný Van Halena přímo nejmenuje, popisuje jeho mládí na Sunset Strip. Posluchači tak předkládá "rockový obraz, který Eddie nakreslil v našich myslích", jak doplnil Kiedis. V uvolněné, ale přesto svižné skladbě hraje prim kytara Johna Fruscianteho. Ta své charakteristické ornamenty kreslí nad energickou Fleovou basovou linkou. Basa nese píseň kupředu a vytváří stabilní základ pro spoustu zvonivých kytarových vyhrávek, rozmazané sólo i Kiedisův vokál.

Album "A Return of the Dream Canteen" už je možné si předobjednat. Spoustu barevných variant vinylů najdete na našem shopu. Pořídíte zde i stále aktuální letošní řadovku "Unlimited Love" a hromadu merche k tomu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY