Hooverphonic otvírají další kapitolu. K nové skladbě "Mysterious" natočili hned dva klipy

19.09.2022 14:05 - Dan Hájek | foto: Hooverphonic

Na zatím poslední desku od Hooverphonic ještě nestihlo usednout dostatek prachu a věci budoucí již klepou na pomyslné dveře. Loňská nahrávka "Hidden Stories" byla spojena především s návratem Geike Arnaert. Zdá se, že společná chemie opět zafungovala, a tak tu máme píseň "Mysterious", jež je předzvěstí chystaného alba.

Novinka mnohé překvapí, neb je zvukovým návratem k jejich elektronickým začátkům. Zatím nepojmenovaná studiovka bude prý silně inspirována elektronikou devadesátých let a autory, mezi kterými nechybějí jména jako William Orbit, Madonna, Nas, Todd Terry, Massive Attack nebo třeba Moloko. Sami Hooverphonic si ze sebe drobet utahují - tvrdí, že občas jejich tracky nepotřebují víc než smyčce, beat a okouzlující vokály Geike. Text "Mysterious" je lehce temný a zároveň poetický, vypráví o strachu, nechybí však ani pocit určité naděje.

A aby toho nebylo málo, doplňuje skladbu hned dvojice klipů. První z nich je klasické, minimalistické video, v němž se celé dění odehrává v ruchu velkoměsta okolo osamocené Geike. Druhý snímek je doplněn o sekvence z minisérie "Love Me", v jejímž belgickém traileru slouží "Mysterious" jako ústřední melodie. V seriálu si zahrál i Hugo Weaving alias obávaný agent Smith z filmového "Matrixu". Některé záběry tak budou fanouškům tohoto světa (záměrně?) trochu povědomé.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY