shop.musicserver.cz
Hooverphonic - Hidden Stories

Hooverphonic albem "Hidden Stories" sázejí na jistotu

Vydáno: 30.09.2021 17:15 v sekci Recenze - Dan Hájek | foto: Willy Vanderperre

Nečekaný návrat Geike Arnaert spustil ve vývoji i u nás oblíbených Hooverphonic řadu událostí. Nakonec z toho vzešla nová řadovka "Hidden Stories". Nikterak nebortí zaběhlé mantinely a postupy jejich tvorby - je to zkrátka poctivý pop, který neztratil nic na svém kouzlu.

7/10

Hooverphonic - Hidden Stories

Vydáno: 7.5.2021
Celkový čas: 32:05

Skladby: A Simple Glitch of the Heart, Thinking About You, The Wrong Place, Belgium in the Rain, Lift Me Up, If You'd Really Know Me, One Big Lie, Circus, Full Moon Duel, Hidden Stories

Vydavatel: Universal

Zpěvačka Luka Cruysberghs asi odcházela z Hooverphonic za ne zcela klidných chvil. Původně mělo jít jen o připomínku dvacetin nahrávky "The Magnificent Tree" s nesmazatelnou hitovkou "Mad About You". Ve výsledku pak Alex Callier a Raymond Geerts učinili zásadní krok a zpět k mikrofonu povolali Geike Arnaert. K tomu byla ve hře účast v milované/nenáviděné soutěži Eurovision Song Contest (tam nakonec skončili na devatenácté příčce s celkovým počtem 74 bodů) a v překotném vývoji událostí vzniklo i jejich jedenácté album "Hidden Stories", kterému razil cestu právě soutěžní song "The Wrong Place".

Skupinu vesměs doběhl Morcheeba efekt: Skye Edwards se taktéž po několika letech vrátila s velkou slávou a od té doby si tato formace drží svou tvář. Geike si v mezičase taky odskočila do menších projektů a natočila i velmi povedenou desku "For The Beauty Of Confusion". Návratová kolekce "Hidden Stories" však ve svém finálním důsledku vykazuje náznaky spěchu a po prvních posleších neunikne zjištění, či, chcete-li, procitnutí, že část materiálu (pravděpodobně) byla již hotova, byla však nazpívaná Lukou.

Na posluchače čeká výlet do potemnělejších popových zákoutí, které Alex a Raymond vždy měli rádi a vyzdvihovali. Nechybějí ani přímočaré kousky, naopak dřívější záchvěvy psychedelie a triphopu z dob jejich počátků jsou tytam.

Tehdejší rozlučka s Geike v titulu "The President Of The LSD Golf Club" zůstává nepřekonána - kouzlo z jejích hutnějších atmosfér je na "Hidden Storries" tentokrát uzavřeno ve skříni. Songy "The Wrong Place" nebo "Thinking About You" dávají na tyto chvíle vzpomenout, jsou však zabaleny do výrazně popovějšího pozlátka. Překvapí pak v závěru dramatická "A Simple Glitch Of The Heart".

Charisma a nepřístupnost Geike ani po letech neztratily nic ze svého náboje - frontwoman drží i vroce 2021 jednotlivé skladby pohromadě, je tmelícím elementem kapely. Celá kolekce ale jakoby splašeně pospíchá, většina písniček se totiž drží okolo tří minut a smyčcové aranžmá možná jejich formu komplikuje. Jen v několika momentech muzikanti trochu vybočí ze zajetých kolejí, například v atypické "Circus" nebo v trubkou ozvláštněné "Belgium In The Rain".

Na druhou stranu mohlo návratové album "Hidden Stories" dopadnout hůře. Takto si Hooverphonic udrželi svou hudební tvář a před pádem do propasti průměrnosti (který hrozil na minulé řadovce "Looking For Stars") je ochránil hlas navrátivší Geike, jež do finální podoby desky jistě výrazně promluvila. Výsledek je tak návratem do formy, kterou fanoušci rozhodně ocení.

P. S.: Hooverphonic chystají podzimní tour. Ta původně měla být onou oslavou zmíněné "The Magnificent Tree", dá se však očekávat, že dojde i na jejich další hity a novinky z "Hidden Stories". Pražská zastávka je naplánovaná na neděli 3. října v Lucerna Music Baru.

NÁZORY
  • Titulní The wrong place navnadil velmi, ale celé... (Tomas Blue , 01.10.2021 12:13) Reagovat

    Titulní The wrong place navnadil velmi, ale celé desce nějak nemůžu přijít na chuť. Něco tam opravdu chybí. Oba sólové počiny Geike jsou o třídu výš a v kontrastu s Hidden stories vyhrávají na plné čáře. Možná tohle album Hooverphonic opravdu uspěchali. Pořád je to velice příjemný pop, ale na tuhle bandu je to málo. Návrat Geike velice kvituju a budu zvědavý na další album. Nyní ovšem 6/10 :-)

    • Re: Titulní The wrong place navnadil velmi, ale celé... (Honza, 01.10.2021 17:25) Reagovat

      Taky bych dal tak 5-6/10. Na předchozí alba s Geike to nemá, kvalitou se to dá srovnat s těmi po jejím odchodu. Neurazí, ale brzy si na něj nevzpomenu. Na koncert v neděli ale půjdu:-)

  • Album, diky kteremu jsem se zacal vice zajimat o kapelu a jeji historii ... (Petr, 04.10.2021 14:56) Reagovat

    Zacal jsem se o kapelu vice zajimat po ucasti v Eurovizi, nejvice me zaujala zminovana Geike. Nove album me velmi prijemne prekvapilo, zvlaste " Belgium in the rain"a "Fool moon duel". Pote nasledovalo dokoupeni starscih alb s Geike a "vrcholem" byl vcerejsi koncert v Lucerna Music Baru.
    Odchazel jsem s velmi prijemnym pocitem, ktery jsem vnimal i na ostatnich navstevnicich koncertu - jejich tvare ci pohyby behem pisnicek Hooverphonic mluvily za vse.
    Prijemny nedelni vecer to byl, dekuji :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Dvanáctá řadovka Hooverphonic "Fake is the New Dope" je na cestě (12.03.2024 13:22)
- Hooverphonic zahrají v červnu pod širým nebem v Ledárnách (10.03.2023 19:32)
- Video: Hooverphonic otvírají další kapitolu. K nové skladbě "Mysterious" natočili hned dva klipy (19.09.2022 14:05)
- Fotogalerie: Hooverphonic v obrazech (05.10.2021 08:01)
- Naživo: Hooverphonic naživo aneb Návraty, které jsou vítány s otevřenou náručí (04.10.2021 20:58)
- Nové desky 18/2021 - od Rag'n'Bone Mana přes Weezer po Vana Morrisona (11.05.2021 08:00)
- Hooverphonic ohlásili vydání desky "Hidden Stories". Představí ji i v Praze (22.04.2021 13:56)
- Video: "The Wrong Place" je návrat Hooverphonic v plné síle (06.03.2021 17:05)
- Hooverphonic hlásí velký návrat: Geike je zpět v kapele (11.11.2020 12:53)
- Hooverphonic zahrají v Praze největší hity za doprovodu orchestru (19.10.2017 16:57)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu