Mylene Farmer se pro klip "À tout jamais" inspirovala u Björk

18.09.2022 10:51 - Dan Hájek | foto: Marcel Hartmann

Pomalým tempem prosakují další informace okolo nového alba Mylene Farmer. Zprávy, že na jeho přípravách asistovali Woodkid, Moby nebo skupina Archive, následovala první singlová návnada, skladba "À tout jamais". Na ní hudebně primárně participoval právě Woodkid a pro Mylene nachystal povedený zvukový design. Song se teď dočkal svého doprovodného videa.

Jeho autorem je Tobias Gremmler, který se podepsal pod vizuály k turné "Cornucopia" Björk a natočil pro ni taktéž několik snímků z této éry, včetně ceněného zpracování jejích proměn v "Tabula Rasa". Tehdy vycházel z jakéhosi ztělesnění utopického konceptu harmonického soužití přírody a člověka založeného na silné empatii.

Z podobné definice zjevně vychází i "À tout jamais". Farmer se tu transformuje do neuchopitelného humanoida, kterého obklopují nejenom jeho stíny. Obrazové pojetí je minimalisticky futuristické, zmíněná "Tabula Rasa" byla v tomto výrazně pestřejší a důmyslnější.

Po premiéře klipu se začalo šuškat, že by se chystaná dvanáctá řadovka Mylene Farmer mohla jmenovat "L'emprise". Samotný singl se dočká fyzického vydání na cédéčku a vinylu, stane se tak už v pátek 30. září. Kromě původní verze na něm budou ke slyšení i remixy z dílny Philipa Larsena, Motherweshare, Vitalic nebo Fragrance.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY