Ville Valo odhalil detaily týkající se jeho sólovky

16.09.2022 18:16 - Kateřina Spacek | foto: Jonas Brandt / Universal

Zpěvák rozpadlých HIM Ville Valo chystá své regulérní debutové sólové album. Nyní prozradil datum vydání i seznam skladeb.

Deska "Neon Noir" vyjde u Heartagram Records 13. ledna. A už 16. února 2023 přijede tento rodák z Finska s rumunskými kořeny své nové dílo představit osobně. Současně s odtajněním data vydání byl na muzikantových oficiálních stránkách spuštěn předprodej, a to rovnou i s novým merchem.

" 'Neon Noir' je zvukovým návodem krok za krokem, jak přežít a snad si i užít říši VV s množstvím věcí, které se dějí v noci," říká o svém připravovaném počinu autor. "Je to slzopudný maraton řasenek mezi Robertem Smithem a Ozzym s kapkou naděje."

Co se týče inspirace pro texty, Ville se svěřil, že většina jich vznikla během pandemie, kdy se všichni ocitli v duševní tísni. "Tohle album pro mě bylo něco jako záchranný kruh. Dávalo mi důvod, abych se každé ráno probudil a pracoval na něčem jiném a snažil se uzavřít okolní svět. Když jsem pracoval na hudbě, možná to bylo do jisté míry sobecké, ale zároveň to byla otázka přežití," rozpovídal se detailněji s tím, že verše plné lásky a temnoty se promítly i do názvů songů.

Začátkem tohoto měsíce vydal Ville Valo skladbu "Echolocate Your Love", pár měsíců po singlu "Loveletting", který znamenal jeho první novou hudbu po více než dvou letech. V březnu 2020 se připomněl třískladbovým ípíčkem "Gothica Fennica Vol.1".

Tracklist alba "Neon Noir" je následující: Echolocate Your Love, Run Away From The Sun, Neon Noir, Loveletting, The Foreverlost, Baby Lacrimarium, Salute The Sanguine, In Trenodia, Heartful Of Ghosts, Saturnine Saturnalia, Zener Solitaire, Vertigo Eyes.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY