Rammstein na příští rok přidávají v Evropě další koncerty, letošní turné zaznamenají v Mexico City

19.09.2022 11:47 - Jaromír Koc | foto: Universal

Jak jsme před pár dny informovali, ohlásila kapela Rammstein pro léto 2023 návrat na koncertní pódia v Evropě. A jelikož se po vstupenkách v mnoha místech vysloveně zaprášilo, přidává další termíny. Na fanoušky, kteří se na některou ze zastávek nedostanou (a nejen na ně), čeká navíc i jedna malá náplast.

Dalo se to vcelku čekat. Tihle němečtí úderníci jsou prostě fenomén a je vlastně jedno, zda vyjedou na turné v návaznosti na právě vydanou desku, nebo prostě jen tak. Vždy je o lístky na jejich show obrovský zájem. A tak tomu bylo i poté, co skupina počátkem září ohlásila další evropské štace pro příští rok. Během pár hodin, co začal oficiální předprodej, se prodalo přes jeden milion vstupenek a na mnoha místech bylo téměř okamžitě vyprodáno. Proto muzikanti přidávají další.

Prozatím pánové přidali druhý večer v Budapešti, Vídni, Bruselu, polském Chořově, dánském Odense a nizozemském Groningenu. Třetí a čtvrtou show zažije v červnu 2023 i Mnichov a třetí datum bylo přidáno i v Berlíně. Leč ani tato snaha nepokryla poptávku. Z celkem devětadvaceti ohlášených evropských vystoupení je v tuto chvíli již devatenáct beznadějně vyprodaných, zbylé se tomuto stavu blíží. Mezi těmi, na něž ještě nějaký ten lupen seženete, patří slovenská zastávka v Trenčíně, kde kapela zahraje 14. června 2023.

Jestliže vám letošní deska "Zeit" od Rammstein náhodou chybí doma, můžete si ji na CD, speciálním CD či 2LP koupit v shopu musicserveru. A klidně k tomu přihoďte třeba i nějakou starší nahrávku.

Pokud tuto německou formaci máte rádi a na koncert se nedostanete, nebo prostě jen nestojíte o davy lidí, o jejich aktuální show nejspíš stejně nepřijdete. Podle posledních informací a indicií budou zaznamenány všechny tři večery, během nichž Rammstein zahrají ve Foro Sol v Mexiko City mezi prvním a čtvrtým říjnem tohoto roku. Můžeme tedy doufat, že se v příštím roce dočkáme podobných formátů jako v případě posledního živáku "Paris". Ten vyšel na CD, DVD, Blu-ray a na čtyřech barevných vinylech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY