O5 a Radeček zvou klipem k písni "Slova" na komedii "Cirkus Maximum"

24.08.2022 14:23 - Hana Bukáčková | foto: Lukáš Kozel

Není to tak dávno, co O5 a Radeček odjeli turné po střechách a vydali nový singl "Romantický smyčce", který vzešel ze songwritting kempu. A teď obohacují sbírku svých filmových hitů "Budu rád" ("Špindl"), "LOVEní" o další kus, skladbu "Slova", kterou napsali k chystané komedii "Cirkus Maximum". To ale není vše - do snímku, který bude mít premiéru 13. října, přispěli kompletním soundtrackem.

"Za tuhle příležitost jsme moc vděční, vlastně už od dětství jsme si přáli jednou složit filmovou hudbu. Takovou práci jsme dělali poprvé, a i když jsme se museli hodně učit, bylo to super. Diváci se tak mohou těšit na motivy našich písní, které se budou prolínat celým filmem," popisuje frontman Tomáš Polák.

Kapelu oslovil přímo režisér Artur Kaiser. "S Arturem jsme dlouholetí kamarádi a spolupracovali jsme na mnoha jeho projektech, dokonce nám dělal nějakou dobu manažera. Když mi poslal scénář, byl jsem nadšený. Právě jsem totiž dopsal píseň, která mi evokovala celý příběh filmu. Ta se nakonec stala titulním songem," vzpomíná Polák.

Samotný film pojednává o příběhu dvou bratrů, akrobatů Maxe (Radim Fiala) a Borise (Petr Batěk), a jejich otce principála (Jan Přeučil). Po jejich boku se zde objeví herci Oldřich Kaiser, Barbora Mottlová, Hana Gregorová a také nejlepší akrobaté a artisté z celého světa. Klip je sestříhán z ukázek z filmu, proložených záběry na kapelu, které vznikly na zimovišti Cirkusu Berousek.

Radečci utvrdili svoji pozici. Novinku charakterizuje příjemná, zasněná linka s jasným poselstvím, zapamatovatelnou melodií a slovy, ve kterých spisovná čeština opět trochu dostává na frak, ale osobně mám k takovému projevu sama blízko (a třeba takové Zrní na tom postavilo svůj rukopis). Takže: "Ať slova mění čas na to lepší v nás..."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY