Clark připomene své album "Body Riddle" remasterovanou verzí

08.08.2022 18:28 - Dan Hájek | foto: Warp

"Body Riddle" letos neslaví žádné význačné jubileum, vydavatelství Warp se přesto rozhodlo toto zvukově nezaměnitelné dílko připomenout v novém remasteru. Clark k tomu prošel své archivy a na speciální kompilaci pojmenované "05-10" nabídne materiál, který vznikl ve stejné tvůrčí etapě. Vše vyjde na konci září. První návnadou na reedici se stala skladba "Dead Shark Eyes", na prostou vizualizaci se můžete podívat pod článkem.

Pro Christophera Stephena Clarka to tehdy v roce 2006 byla třetí deska na legendárním labelu, avšak první pod jménem Clark. Recenze se tehdy předháněly v kladných ohlasech, často taktéž znělo, že autor do své tvorby vnáší zvukové stopy současníků, jako jsou Four Tet, Prefuse 73 a DJ Shadow, a k tomu připojuje své charakteristické prvky, které vzešly z inspirací u Aphexe Twina nebo Boards Of Canada. Uznávaný hudební portál Pitchfork pak nahrávku umístil na sedmnácté místo ve svém žebříčku nejlepších IDM alb všech dob (publikovaného v roce 2017).

Sbírka "05-10", která nové vydání "Body Riddle" doprovodí, nabídne kromě rarit něco málo skladeb, které muzikant z původních fragmentů dokončil právě jen pro tuto příležitost, a k nim přidá i zcela nové kompozice.

Tracklist je následující: Frau Wav (Brief Fling), Re-Scar Kiln, Urgent Jell Hack, Dead Shark Eyes, Boiler The Wick, Dusk Raid, Roller The Wick, Herr Barr (Improv), Observe Harvest, Sparrow Arc Tall, Dusk Swells, Autumn Linn. "Body Riddle" a "05-10" vyjdou shodně v pátek 30. září jako oddělené double vinyly. Pokud jste spíše sběratelé cédéček, komplet na dvou CD hledejte pod jménem "Body Double".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY