Jak by zněli Hot Chip, kdyby remixovali "Seven Nation Army" od The White Stripes? Jako jejich "Freakout/Release"

03.08.2022 17:25 - David Věžník | foto: Pooneh Ghana

Vydání osmé řadovky z dílny Hot Chip se nezadržitelně blíží - k uším posluchačů se nahrávka dostane už 19. srpna -, a tak je nejvyšší čas začít koktejl ochutnávek zahušťovat. A tahle britská synthpopová pětka se rozhodla jíškou nešetřit.

Po pilotu "Down", který nabídl jejich tradiční formu, a následné euforické písni "Eleanor" totiž v titulním singlu alba pánové představují překvapivě drsnou tvář.

Aby taky ne! "Riff by měl znít brutálně, tupě a živelně zároveň. Když ho Joe skládal, myslel přitom na 'Seven Nation Army' (od The White Stripes - pozn. red.) a na tu jednoduchost, s jakou se riff toho songu houpe od tichého k hlasitému, tam a zpátky," popisuje frontman kapely Alexis Taylor.

Hodně povedený výsledek, který ve svých robotických pasážích také tak trochu připomíná třeba Adamskiho nesmrtelný hit "Killer", je podle zpěváka "o nahromaděné energii a potřebě uvolnit se a utéct" a zároveň o tom, že tvořit muziku prostě dává smysl. "Hudba ani na sekundu neopustí mou hlavu, což je většinou dobrý pocit, i když někdy může působit i klaustrofobicky," dodává.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY