vzkazují The Atavists klipem k "It’s All Over" - musicserver.cz">

"Chtít se zabít není v pořádku," vzkazují The Atavists klipem k "It’s All Over"

04.08.2022 13:37 - Hana Bukáčková | foto: Hugo Trkal

V jednu chvíli se nad Anděly ověnčenými The Atavists stahovala mračna. Kdo byl v létě na jejich koncertě, ví, že frontman Adam Krofian přišel po operaci krčních plotének o hlasivky, a tak ho na pódiu zaskakuje Pepa Luňák z pardubické kapely Corpulent Provocateur. Držíme palce, aby se vše vrátilo do starých kolejí - hrozilo, že už nebude moci vůbec zpívat, ale prý je vše již na dobré cestě. Z dob, kdy mu vokál ještě fungoval, jak má, pochází i čerstvě vydaný singl "It’s All Over". Ohlašuje připravované třetí album "Prettier Than You", které by mělo vyjít na podzim.

Song je opatřen provokativním videem, které pracuje s tématem všemožných způsobů sebevraždy. O kompletní výrobu se postaral filmař Michal Havlíček, známý především i díky předchozí spolupráci se skupinou Imodium. Všechny scény se natáčely v Hradci Králové. Hlavní roli sebevraha smolaře ztvárnil Albert Baxa, který - jak sám dodává - vypadá jako mladší, větší a ne/vlasatější Krofianova kopie. Členové kapely zde hrají pouze vedlejší role.

"Námět pro tento klip je zhmotněním dalšího z mých snů. Hlavní postava se celý klip pokouší o sebevraždu, a nedaří se jí to. Vyznívá to spíš komediálně, ale jde o vážnou věc, a my tak chceme připomenout, že duševní zdraví je křehké a chtít se zabít není v pořádku," říká frontman kapely a hlavní autor hudby i námětu snímku.

Povedený kousek graduje ve chvíli, kdy si protagonista lehne pod vlak. Nejedná se totiž o filmový trik - vlak opravdu jel. To chtělo kopec odvahy! Naštěstí se strojvůdce nespletl a jel po té správné koleji. V ten moment zároveň vrcholí i hudba, což celku přidává na dramatičnosti - kytarové řádění trochu připomíná Hentai Corporation. Zbytek je ověřená klasika hradeckých mágů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY