Okultní klip "Cracker Island" láká na novou kapitolu fungování Gorillaz

31.07.2022 15:41 - Dan Hájek | foto: Warner Music

Parta okolo Damona Albarna Gorillaz má před sebou závěr evropského festivalového léta, po němž vyrazí koncertovat do Ameriky. Kromě toho servíruje i čerstvou muziku - singl "Cracker Island".

"Je příjemné být zpátky, jsem nadšený z našeho nového tracku. Přináší mi to podivné a děsivé vzpomínky na věci, které se ještě nestaly," prozradil 2-D ke skladbě, již společně s kapelou produkoval Greg Kurstin. Coby host se zde objevuje Thundercat, který výsledku dodává r'n'b oduševnělost a lehký funky feeling.

Doprovodné video režíroval Jamie Hewlett, který ústřední postavy vtáhl do mysteriózního, okultismem líznutého příběhu kdesi v hollywoodské nemocnici. Murdoc se následně nechal slyšet, že tento snímek máme vnímat jako závěrečnou scénu kompletního filmu a že celou story prý budou vyprávět od konce. A má to něco do sebe.

Zda se jedná od předzvěst osmého alba, těžko říci. Zatím poslední studiovkou Gorillaz je "Song Machine, Season One: Strange Timez". Fanoušci se mezitím mohou přihlásit k fiktivní organizaci skupiny nazvané The Last Cult. Co z toho bude, se uvidí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY