Metallica natočila k "Master of Puppets" lyric video v duchu "Stranger Things"

28.07.2022 18:42 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Seriálový fenomén stremovacího giganta Netflix "Stranger Things" objevil pro mladé publikum Kate Bush a ve finále čtvrté řady také Metallicu. Obě skladby těchto umělců, "Running Up The Hill" a "Master Of Puppets", obrovským způsobem vyskočily v žebříčcích. Muzikanti samotní zaregovali po svém, Kate Bush neskrývala nadšení, Metallica natočila video, kterak song hraje ve studiu společně se scénou v seriálu.

A nyní Metallica a "Master of Puppets" ještě jednou. Píseň se totiž, po šestatřiceti letech od vydání, dočkala prvního oficiálního videoklipu. Abychom byli přesní, jedná se o lyric video, ale ona obrazová složka je tu důležitější než slova písně. Celkem jasně se v ní totiž odráží neonová estetika seriálu a samotné bludiště v mnohém připomene onen svět vzhůru nohama z netflixovské série, do kterého dobře zapadají i motivy - padající kříže a ruce neviditelného loutkáře - z přebalu alba.

Zároveň ale halucinační vizuál skvěle sedí k tématu songu, kterým není nic jiného než drogová závislost. Do jaké míry skutečně "Stranger Things" podobu klipu ovlivnily, kapela nijak nekomentovala. V každém případě je to velmi podařené spojení. Dole si pak můžete dát i live verzi, kterou americká formace zaznamenala na nedávném pražském koncertě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY