shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 29. týden 2022

Po O2 areně Harry Styles znovu dobyl také vrchol českého albového žebříčku

Vydáno: 28.07.2022 08:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Tim Walker

Po týdenní prázdninové pauze přicházejí české hitparády s aktualizovaným pořadím. Do vedení se vracejí umělci, kteří se na vrchol podívali už během jara - v rádiích Mirai s "Vedle tebe usínám" a v albech Harry Styles, jehož studiovka "Harry's House" těží ze zpěvákova nedávného pražského koncertu.

Mirai - Maneki Neko
© Universal Music
RÁDIA - Mirai platí v posledních letech za neochvějné jistoty českých rádiových playlistů. Potvrzují to i s písničkou "Vedle tebe usínám", která na přelomu května a června kralovala tři týdny v řadě. Nyní po několikatýdenní přestávce znovu přebírá vedoucí postavení. Kapela z Beskyd se mezitím chystá na své dva podzimní koncerty v pražské O2 areně. Zve na ně například živým provedením skladby "Básně (je mi to líto)" na svém YouTube kanále.

Z trojky na dvojku poskočili Kryštof, jejichž singl "Co bude pak" podle výsledku v žebříčku už nyní předčil předešlé kousky z desky "Halywůd" - titulní song bral nejlépe sedmé místo a maximem balady "Do nebe se propadám" zůstal bronz. Zlato si už dlouho před vydáním alba připsaly hity "Hvězdáři", "Hned teď (pojď být světlometem)" a "Vánoční".

Prapor zahraničního popu drží kanadský idol Shawn Mendes, pro něhož znamená třetí příčka "When You're Gone" vylepšení zatím nejvyššího postavení. O překvapivý skok se postarali Red Hot Chili Peppers, kteří s "Black Summer" zamířili z padesáté osmé pozice rovnou na čtyřku. Do top pětky se vyšvihli také Chinaski, další z tutovek českých dramaturgů. V aktuálním singlu popisují muzikanti stav, kdy jsou "Dvě srdce vejpůl".

Harry Styles si užíval slávu prvního místa pět kol, všechno hezké ale jednou končí, a tak se "As It Was" propadá až na číslo šest. Truchlit ale určitě nemusí - tento pokles si dokonale vynahradil v albovém žebříčku, o němž se více dočtete o kousek níže.

Nejhranější novinku vyslala do éteru Anna K. Oblíbená zpěvačka navazuje písničkou "O Tobě i o mně" na předešlý singl "Na malou chvíli" - oba produkoval Chris Lord-Alge, držitel několika Grammy, a oba se mají objevit na jejím novém albu. Svůj pobyt v rádiích zahajuje aktuální ochutnávka na čtyřicátém šestém místě.

Sedmačtyřicátý řádek přináší připomínku italského fenoménu jménem Måneskin, který zachvátil hitparády v uplynulém roce. Římští rockeři tentokrát bodují s písni "Supermodel". Hned o příčku za nimi následuje Ed Sheeran s "2step", O5 a Radeček rozehrávají "Romantický smyčce" jako šestašedesátí. Mladý český muzikant RODAN dává spoluprací s Isabellou Noel "I Just Love A Friend" vědět o své albové prvotině "Glasses Off", začíná jako sedmdesátý nejpřehrávanější.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mirai - Vedle tebe usínám
  2. Kryštof - Co bude pak
  3. Shawn Mendes - When You're Gone
  4. Red Hot Chili Peppers - Black Summer
  5. Chinaski - Dvě srdce vejpůl
  6. Harry Styles - As It Was
  7. Jelen - Někde kolem
  8. Kygo feat. DNCE - Dancing Feet
  9. Miro Žbirka feat. David Žbirka - Nejsi sám
  10. The Weeknd - Sacrifice


Harry Styles - Harry's House
© Harry Styles
ALBA - V rádiích sice Harry Styles trůn uvolnil, v albovém přehledu je tomu ale přesně naopak. Třetí studiovka milovníka ženských šatů nazvaná "Harry's House" poprvé zvítězila v květnu po svém vydání, nyní se po osmi týdnech objevuje znovu v čele. Největší zásluhu na tom má bezesporu Stylesův nedávný koncert v pražské O2 areně, na němž podle některých publicistů fanynky pronikavostí svých hlasivek předčily dokonce i neméně hlučné publikum Billie Eilish.

Na desátém místě navíc najdeme Harryho předchozí studiovku "Fine Line" z roku 2019 a polepšila si také jeho bezejmenná prvotina, kterou registrujeme na třicátém prvním řádku.

Znovu se potvrzuje, že když už nějaký zahraniční interpret dokáže převálcovat zástup českých rapperů, většinou je to právě ve spojitosti s návštěvou naší země. V květnu rapidně vzrostl zájem o nahrávky Rammstein dvakrát hrajících na letišti v Letňanech, v červnu zase na první místo vystřelili na stejném místě také dvakrát koncertující Imagine Dragons. Jejich deska "Mercury - Act 1" si solidní pozornost udržuje i nyní, patří jí pětka.

Neklesající popularitu zmíněného rapu ilustrují stříbrný i bronzový stupínek - vystoupali na ně Calin ("POPSTAR") a Viktor Sheen ("Příběhy a sny"). Příznivci žánru se nenudí ani v létě, novou hudbu jim ze čtyřky přináší Dorian. Nahrávku "Everyday Is May" zdobí obal plný květů, svého křtu se dočká 13. srpna na lodi Cargo Gallery v Praze.

Z dalších novinek si cestu do top stovky našla už jen jedna. Jmenuje se "18" a spojili se na ní kytarový mág Jeff Beck a filmový velikán Johnny Depp, kteří se nedávno s velkým ohlasem představili naživo v Praze - a zanechali rozporuplné dojmy. Fanoušci jejich snahu ocenili šedesátým třetím místem v hitparádě.

Top 10 - alba:
  1. Harry Styles - Harry's House
  2. Calin - POPSTAR
  3. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  4. N Dorian - Everyday is May
  5. Imagine Dragons - Mercury - Act 1
  6. Ca$hanova Bulhar - Dripolar
  7. Viktor Sheen - Černobílej svět
  8. Viktor Sheen - Barvy
  9. Yzomandias - J. Eden E-Gen (mixed by NobodyListen)
  10. Harry Styles - Fine Line

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 29. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Mirai si k desátým narozeninám nadělí čtvrtou desku "TOMODACHI" (26.03.2024 10:14)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Mirai na léto chystají vlastní putovní festival. Objedou s ním celou republiku (19.03.2024 07:31)
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jacob Collier si na svou novou desku pozval plejádu hostů včetně Shawna Mendese či Chrise Martina (15.02.2024 12:56)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu