Heilung ve skladbě "Asja" zaříkávají lásku v těžkých časech

22.07.2022 15:17 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Dánští čarodějové Heilung vydají už zanedlouho svůj třetí studiový počin. Deska s názvem "Drif" vychází 19. srpna na labelu Season Of Mist a na světě už je druhý singl. Po skladbě "Anoana" doprovázené magickým videem je tu novinka "Asja", která přichází pouze v audio podobě. Ne že by jí to jakkoliv ubíralo na působivosti.

Formace k čerstvé písni uvedla: "Je to love song. Maria zpívá o lásce, obnově a prosperitě, zahání zlo a vítá lásku. Skladba obsahuje citaci několika veršů z 'Hávamál', dávné islandské básně, zkombinovanou s výběrem žehnajících hlasů vybraných tak, aby pomohly posluchači v náročných časech. Kai přinesl vokální part po měsíci izolace, půstu a meditace v přírodě. Jenom duchové znají celý význam, ale my sami víme, že oním kontextem je láska, prosperita a ochrana."

Ačkoliv píseň nese kupředu hypnotický, pomalý beat, ženský vokál je povznášejícím způsobem křehký a snadno proniká do mysli a nitra posluchače. I v druhé ochutnávce z chystaného alba se Heilung s úspěchem daří vyvolávat magii.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY