Noise rock, psychedelie, ale i rap nebo jazz. Kasárna Karlín ožívají sérií open air koncertů

15.07.2022 13:07 - Tisková zpráva | foto: Kasárna Karlín

Noise rock, psychedelie, ale i rap nebo jazz. Prostor Kasáren Karlín letos v létě ožívá sérií venkovních koncertů. Hraje se na novém pódiu za kasárenskou saunou.

"Kasárna Karlín mají lidé spojená především s letním kinem. Tentokrát jsme ale chtěli program zpestřit také letními koncerty," přibližuje za Kasárna Radek Pavlovič. "Neomezujeme se žádnými žánry, a proto na novém venkovním pódiu za kasárenskou saunou zazní jazz, ale i noise rock, rap nebo psychedelic rock," dodává s tím, že první koncert tento týden odehráli nizozemští The Sweet Release of Death.

Hned příští týden jsou na programu ukrajinští milovníci 60s zvuku stejně jako devadesátkového britpopu Love'n'Joy v doprovodu stále populárnějších psychedeliků Madhouse Express, kteří před časem přispěli dvěma skladbami na soundtrack k filmu "Okupace".

Jen o den dřív zahrají pro změnu Uthando, sedmičlenný soubor a svěží vítr na jazzové scéně, který zvítězil v soutěži Jazz Fruit 2021 pro mladé talenty. Jejich debutová deska na Ma Records nezapře lásku k volné improvizaci a odvahu obohatit jazzové postupy o jiné žánry.

V srpnu pro změnu do Kasáren dorazí Sisa Fehér & Khi, kapela vedená slovenskou zpěvačkou Sisou Fehérovou primárně na jazzovém zvuku, do kterého se ale proplétá folklorní vlivy, navíc v nestandardním nástrojovém obsazení: trubka, křídlovka a pozoun.

"Koncertů bude do září ještě víc, žánrově to bude hodně velký rozptyl tak, abychom potvrdili naši ideu, že Kasárna Karlín jsou kulturní oáza pro všechny," uzavírá Radek Pavlovič. Kompletní program je k dohledání na webu

.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY