Legendární Pantera se příští rok vrátí na pódia

16.07.2022 09:13 - Jiří V. Matýsek | foto: Loud Sound Epicenter

Groovemetalová formace Pantera platí za jedno z nejvlivnějších hudebních uskupení přelomu osmdesátých a devadesátých let. Z původně glammetalové kapely se příchodem zpěváka Phila Anselma a zapojením prvků thrashe a dalších špinavějších žánrů přerodila do nenapodobitelného originálu. Alba jako "Cowboys From Hell" nebo "Vulgar Display of Power" jsou dodnes klasikami.

Jejich příběh přervala tragická smrt kytaristy Dimebaga Darrella - 8. prosince 2004 jej přímo na pódiu, kde hrál s projektem Damageplan, zastřelil Nathan Gale. Znamenalo to v podstatě konec skupiny. Ten ještě utvrdilo úmrtí bubeníka a mimochodem Darrellova bratra Vinnieho Paula v roce 2018.

Nyní to ale vypadá, že se band, respektive jeho dva zbývající členové, tedy vokalista Anselmo a baskytarista Rex Brown, vrátí pod hlavičkou Pantery zpět na pódia. Muzikanti pro web Billboard uvedli, že podepsali smlouvu o turné s agenturou Artist Group International. Informaci za druhou stranu potvrdil Peter Pappalardo: "Jsme nadšení, že můžeme pracovat s natolik ikonickou kapelou a přinést jejich fanouškům znovu jejich hudbu."

Jen pár hodin po zveřejnění byl doplněn i další, vcelku velký díl skládačky: Kdo doplní Anselma a Browna. Zesnulé členy nahradí kytarista Zakk Wylde (mimo jiné Ozzy Osbourne a Black Label Society) a bubeník Charlie Benante (z Anthrax). Šňůra by se měla uskutečnit příští rok v severní Americe. Zda na ni navážou i koncerty za oceánem zůstává zatím neznámé. A je taky otázkou, zda příběh Pantery, navíc jen zčásti s původními členy, otevírat. Fanoušci se, alespoň podle diskusí na internetu, neshodnou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY