Lenny v "Plastic Flowers" s humorem zpívá o umělých květinách, které vydrží víc než mnohé vztahy

10.07.2022 16:33 - Josef Martínek | foto: Benedikt Renč

Uplynulo teprve pár týdnů od vydání energického singlu "live. laugh. cry" a Lenny už představuje další nový materiál. Také song "Plastic Flowers" potvrzuje rockovější směřování příštího alba, které zpěvačka nedávno avizovala.

Písnička vznikla při nahrávání v Berlíně, je hravá a na poměry autorky vyznívá až překvapivě vesele a rozjuchaně. Vypráví přitom o páru, který se právě rozešel. "Dívka už na svého partnera nečeká, už dávno mu nevěří a už vůbec na něj nespoléhá. Nosíval jí květiny, a protože šetřil, ani nebyly pravé, nýbrž umělé. Humorné na celém příběhu je, že jsou to právě umělé květiny, které na rozdíl od jejich lásky vydrží věčnost," vysvětluje osmadvacetiletá hudebnice, která novinku označuje jako "zábavnou a svobodomyslnou".

"Plastic Flowers" se na první poslech nejeví jako nějaký potenciální velký hit, spíše jako hudební vtip na odlehčení, přesto refrénu nelze upřít jeho nakažlivost. Snad jen škoda kratičké stopáže zhruba dvou a půl minut, skladba se totiž ani nestačí pořádně rozjet a už jsme na jejím konci. Podobným neduhem trpěla třeba i loňská spolupráce "Lithium" s Mikem Shinodou. Jako by se Lenny bála překročit všeobecně uznávaný úzus singlových tří minut.

Milý videoklip byl pořízen během focení s Benediktem Renčem a je z něho patrná snaha o spontánnost a uvolněnost. Koncept vymyslela sama zpěvačka a dle použitých záběrů se zdá, že se u toho skvěle bavila. Snad se budou bavit také fanoušci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY