Tom Chaplin z Keane ohlásil na září třetí sólové album "Midpoint"

12.07.2022 16:04 - Dan Hájek | foto: Tom Chaplin

Přerušení probíhajícího turné domovských Keane před dvěma lety způsobilo časovou proluku, kterou Tom Chaplin využil k vlastní sebereflexi životních zlomů, jimiž právě procházel. Výsledkem bude jeho třetí řadovka "Midpoint". Do obchodů doputuje hned po prázdninách, už nyní na ni ale láká titulní track.

Chystaná kolekce naváže na předchozí "The Wave" a vánočně laděnou "Twelve Tales Of Christmas". Nový materiál se Tomovi podařilo natočit během necelých šesti týdnů v Real World Studios Petera Gabriela a posléze ve studiu The Church v Severním Londýně, za asistence Paula Epwortha. Oproti předchozím jeho albům máme tentokrát očekávat komornější aranže a velmi civilní témata písní. O portréty v bookletu se postarala kreslířka Poppy Ellis.

Titulní singl, na jehož video se můžete podívat pod článkem, nahlíží na krizi středního věku a představuje možné odrazové můstky, prostřednictvím kterých lze svůj život znovu nastartovat a urovnat předchozí osobní nezdary. Doprovodný klip velmi citlivě natočila Lucy Bridger. Do hlavní role muzikantky, která hledá cestu ke své dceři, obsadila Niamh Cusack. Vznikl tak decentní a emocemi protkaný snímek, který svým způsobem může evokovat vizuální zpracování "Midnight Mass".

Album "Midpoint" vyjde v pátek 2. září a Tom Chaplin na něj zařadil těchto třináct skladeb: All Fall Down, Rise and Fall, Black Hole, Stars Align, Colourful Light, Gonna Run, It's Over, Midpoint, Panoramic Eyes, Gravitational, New Flowers, Cameo, Overshoot. Nahrávka fyzicky vyjde na CD a různobarevných vinylech. Autor následně vyrazí na krátké britské turné, přičemž tuzemští fanoušci budou doufat, že se šňůra nakonec protáhne až do Evropy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY