Jimmy Eat World jsou zpět. V černobílém klipu "Something Loud" řádí jako zamlada

14.06.2022 14:42 - Kateřina Spacek | foto: archiv kapely Jimmy Eat World

Americká alternativní formace Jimmy Eat World překvapila fanoušky novým singlem. Jmenuje se "Something Loud" a frontman Jim Adkins v něm pláče a doufá, že se někdy dozví, jak moc nebo málo se lidé v průběhu času mění. "Některé myšlenky přetrvávají a formují mysl, v níž žijí, zatímco jiné po chvilce zmizí," popisuje filozofii čerstvé skladby.

Výsledkem je píseň s úžasným elánem. Doprovodná vizuální stránka jen podporuje její energii. Pánové ve videu řádí jako zamlada, poselství tak zůstává jasné: nadále se budou maximálně snažit zůstat "součástí něčeho hlasitého".

"Myslel jsem si, že jsem z dob, kdy jsme začínali, vytěžil maximum, ale teď si uvědomuji, že jsem některé věci propásl," říká Adkins. "Člověk tak moc spěchá, aby z těch hrozivých let vyrostl. Jako by se všecky ty stračky měly zázračně vyřešit, až dosáhnete věku, o kterém jste si mysleli, že je 'dospělý'. Takhle to nefunguje. Ale možná věk a zkušenosti odhalují, že ty zásadní okamžiky se těžko chápou, když je zrovna prožíváte," dodává.

Jimmy Eat World vydali své poslední album "Surviving" v roce 2019, zatím však nepotvrdili, zda je "Something Loud" předzvěstí jeho nástupce. Tuzemští fanoušci se ale už jistě těší na blížící se koncert. Čtveřice vystoupí spolu s indierockovou skupinou Together Pangea 22. června v Lucerna Music Baru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY