Pop-metaloví Metanol se v novém klipu bojí, "Co bude, až nebudem'"

02.06.2022 14:49 - Tisková zpráva | foto: Anet Jodar

Mezi stálice české rockové scény se poměrně drze a neostýchavě dere kapela s názvem Metanol. Sympatická čtveřice už rozvlnila rádiové frekvence nejednoho rádia a pro své fanoušky má v záloze další a další novinky. Stále populárnější kapela totiž ke svému poslednímu albu "Empatie" postupně vydává videoklipy. První z nich je k akustické verzi písně "Co bude, až nebudem".

Frontman kapely Viktor Kratochvíl ke klipu uvedl: "Chtěli jsme, aby se diváci nechali pohltit atmosférou a zcela se do ní ponořili. Aby vyzněla hloubka textu a divák ho vnímal od prvního slova do posledního, a to bez zbytečného rozptylování. A myslím, že se nám to opravdu povedlo." Celý klip je natočený na jeden záběr, bez střihu. K tomu dodává: "Příprava místa, secvičení, synchronizace a natočení klipu na jeden záběr? Bylo to tak náročné, že jsme všichni po úspěšném pokusu spontánně tleskali a jásali."

Album "Empatie" vydala skupina v druhé polovině roku 2021. Produkce se ujal zkušený a neotřelý Martin "Holly" Hollandr a výsledek opravdu stojí za to. A co je v plánu dál? "V létě budeme vydávat další videoklip, tentokrát k písni 'Co jsem zač', a na podzim budeme vydávat další, skvělý singl, takže se naši fanoušci mají opravdu na co těšit," přidává také evidentně natěšený Viktor Kratochvíl na závěr.

Klip "Co bude, až nebudem" byl vydán 29. května 2022 a je dostupný, stejně jako celé album "Empatie", na YouTube kanálu kapely Metanol.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY