Lepší "Papoušek" v hrsti než Wohnout na střeše

30.05.2022 12:42 - Hana Bukáčková | foto: Wohnout

Kapela Wohnout vydala další video z loňské desky "HUH!" - tentokráte k pomalejší písni "Papoušek".

"Písnička vznikla u mého jídelního stolu, když jsem seřizoval starou kytaru. Byla i s textem hotová asi tak za půl hodiny. Ovšem u stejného stolu jsem nad jejím klipem proseděl o mnoho více času," uvádí Honza Homola, který pod pseudonymem 332 maluje rovněž obrazy. Ze zmíněného alba už takto doprovodil svým výtvarným uměním třetí song.

Tentokrát se snímek nese trochu v burtonovském duchu. Jde o kombinaci digitálního tisku a akrylové malby. "Je to takový domácí amatérský střih s prapodivnou vizualizací, takže tuším, že to moc lidí nekousne, ale u jeho vzniku jsem se alespoň já technologicky dost pobavil," popisuje autor. S kumpány z kapely se zde objeví jako papoušci, které má pod svým vedením manažerka Gábina. Díky tomu, že papoušci pro ni ukořistí kouzelné předměty, se postupně změní její vizáž a celá rozkvete.

"Když mi Honza řekl, že vymyslel klip, kde mám hrát Alenku v říši divů, dost jsem se toho bála, protože se před kamerou spíš necítím, než cítím. Nicméně člověk má jednou za čas z komfortní zóny vycházet, námět je vlastně kouzelnej, a jako stará bába budu ráda, když na dobu s kapelou budu mít i tuhle vizuální klipovou vzpomínku," svěřila se nám právě hlavní aktérka.

Oblečky (oranžové nátělníky s bílým lemováním) trochu připomínají jiného opeřence - sokola, respektive cvičení v rámci Sokola. Také mi přijde legrační, jak pánové třepotají rukama a místo nožiček mají ručičky - všechny patří právě Honzovi. Ale proč ne, osobně mám tuto písničku o jakési naivitě ráda a vizuál jí dal nový rozměr.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY