Rammstein v klipu k "Dicke Titten" hledají pro slepého Lindemanna holku s velkejma

26.05.2022 16:03 - Jaromír Koc | foto: Universal Music

Pokud má někdo skvěle zvládnutou propagační kampaň ke své nové desce, je to určitě kapela Rammstein. Před pár dny odstartovala v Praze své několikrát odložené turné a fanouškům z nového alba, které v mnoha zemích láme rekordy (a koupit si ho v několika formátech můžete i v našem shopu), servíruje již čtvrtý singl. Po drsné skladbě "Angst" posílá do světa něco pro odlehčení a třeba i zasmání.

Dalo se vcelku čekat, že z jedenácti skladeb desky "Zeit" budou "Dicke Titten" jedním ze singlů. Už ten název ("Velký kozy") hezky provokuje, propojení dechovky s rockovými riffy taky funguje skvěle, a kdo alespoň trochu rozumí německy, musí ho pobavit i text. "Nemusí být hezká, nemusí být chytrá, nemusí být bohatá, žádná modelka s dlouhým krokem... ale rozhodně musí mít pořádný kozy," zpívá v písni mimo jiné Till, který v doprovodném videu ztvárnil slepého stárnoucího muže, který touží už nebýt sám, a tak si hledá ženu s velkými prsy.

Zatímco v předchozích klipech byli Rammstein v pointách a poselstvích důslední, jejich aktuální video k "Dicke Titten" je malinko na vodě. Jistě, jsou tu nějaké odkazy na bavorské zvyky, slepotu zpěváka můžeme propojit i s krásným gestem kapely, která v rámci turné všem zrakově postiženým nabízí bezplatnou prohlídku zákulisí a pódia samotného, ale chybí tu nějaký jasný statement. Prostě něco, co by trochu rozvířilo hladinu.

Takto zbývají jen otazníky. Třeba proč Richard v klipu ukazuje, že žije dvojí život a tajně se líčí a převléká za ženu (a možná i touží být tou pravou pro Tilla), proč se v klipu objevuje kněz, kterému obdařené dívky ukazují svá ňadra, či proč má Till kolem sebe samé kozatice a neví o tom? Stačilo by si jen šáhnout a ohmatat, ne?

Ať už byl záměr jakýkoliv, v Rakousku natočený klip vás jistě pobaví, i když po hudební stránce album "Zeit" nabízí i mnohem hezčí kousky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY