pekelnou atmosféru - musicserver.cz">

LucaBrassi10x s Yzomandiasem přinášejí v tracku "Moj život" pekelnou atmosféru

26.05.2022 13:11 - Petr Foltys | foto: archiv LucaBrassiho

Česko-slovenské spolupráce na rapové scéně nejsou ojedinělé. Mezi další z nich se může zařadit nový počin slovenského rappera LucaBrassiho. Spolu s Yzomandiasem si totiž připravil skladbu "Moj život".

Tu oba umělci již před vydáním promovali na svých instagramových profilech, byť jen náznakem. Už tehdy bylo znát, že téma bude temné, stejně jako zpracování. Oba si dali navzájem přezdívky "Temný pán" a "Antikrist". Samotný klip má pak v popisku uvedeno: "UPOZORNĚNÍ! Toto video je určeno k zhlédnutí pouze po západu slunce na vlastní nebezpečí."

LucaBrassi10x - Moj Život
© LucaBrassi10x
Jak už název napovídá, motiv songu se točí okolo rapperova života. LucaBrassi vzkazuje, že žije muzikou a to se jen tak nezmění. Zmiňuje také, že už si toho dost prožil, a že už mu "několikrát do zad přistála kudla", ale i přesto došel tam, kde je. Zároveň vzkazuje, že nedělá hudbu pro "hlúpe k*rvy", ale pro ulice. Dodává, že mu je jedno, že "skončí v pekle", protože už tam byl. Vše zabalil do svého temného projevu.

Hostující Yzo z pekelstáje Milion Plus naráží vtipně na aktuální genderovou situaci: sám sebe identifikuje jako vlk, což je jednak narážka na jeho příjmení (Vlček), jednak označení, které sám ve spoustě svých tracků používá ("Tvůj gender je mrkev, já se identifikuju jako vlk"). Zaslechnout lze rovněž jeho obecný, posluchačům velmi dobře známý postoj ke krysám a telefonům ("Zákaz vstupu krysám a dovnitř jen bez phonu").

Produkci obstaral Tristan a připravil podkres, který je skvěle provázaný s celkovým tématem songu. Pochmurná melodie, která se ve smyčce line napříč celým singlem, skvěle dokresluje atmosféru.

Zklamání možná trochu přinese snímek, který už překvapivě pekelnou atmosférou příliš neoplývá. Je ale rozhodně temný a posluchač v něm zahlédne víceméně to, co od žánru lze očekávat: spoustu lidí a rapových kolegů, včetně Separa nebo členů Milion Plus. A hromadu alkoholu a drog. Ovšem pekelnou atmosféru udělal lépe i Nik Tendo ve videu "NO PHONE". Tak aspoň že je to dobře zpracované.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY