Sugar Candy Mountain vystoupí v MeetFactory už tuto sobotu

20.05.2022 13:26 - Jiří V. Matýsek | foto: Sugar Candy Mountain

Už na tuto sobotu 21. května je do pražské MeetFactory naplánován koncertní večírek, který potěší každého milovníka psychedelie. Potkají se na něm dvě formace, americká dvojice Sugar Candy Mountain a místní Madhouse Express. Začíná se v osm večer, vstupenky za 250 Kč jsou k dispozici na webu MeetFactory, na místě pak přijdou na 330 Kč.

Kalifornské psych-popové duo Ash Reiter a Will Halsey, tedy Sugar Candy Mountain, vydalo na konci května 2021 svou pátou řadovou desku nazvanou "Impression". Na ní vás ve třinácti skladbách vezme na okružní jízdu toho nejlepšího z žánru posledních šedesáti let. Psychedelické jamování střídají tropické balady, kraut-rockové rytmy a hlukové plochy à la Phil Spector, nad kterými se linou Ashiny introspektivní texty.

Hostem koncertu nebude nikdo jiný než kvartet českých psychedelických kazatelů Madhouse Express. Změny nálad, zvukové efekty, intenzivní kytarové riffy a melodie, chytlavé basové linky, pulzující klávesy, energické bicí nebo excentricky šílený zpěv. Komplexní elixír jejich hudební tvorby v sobě mísí ingredience jako rock ‘n‘ roll, garage rock, stoner, psych pop nebo space rock. Ne nadarmo tahle parta, která v listopadu 2020 vydala album "Surreal Meadow" a vloni navázala čtyřskladbovým EP "Interflavours", patří mezi nejvýraznější formace domácí neopsychedelie.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY