Alanis Morissette vydá v létě meditativní desku. Poslechněte si první ukázku

21.05.2022 11:53 - Honza Průša | foto: Sony Music

Kanadská písničkářka Alanis Morissette připravuje poměrně nečekanou nahrávku. Půjde o sbírku meditativní hudby, bude se jmenovat "The Storm Before The Calm" a jako dvojcédéčko vyjde 17. června tohoto roku.

Bouře před tichem (jako že ticho před bouří naopak) je dalším důsledkem covidové pandemie. Alanis v té době chtěla tvořit, vnímala spoustu inspirace, a tak, ve spolupráci s Davem Harringtonem z Darkside, začala psát meditační melodie. Tento proces tvorby sama popisuje tak, že nejdřív měla touhu udělat album, které by nabídlo něco víc. A v průběhu práce na něm se pak ty kompozice staly záchranným člunem i pro ni samotnou.

Výsledné dílo "The Storm Before The Calm" tak má sloužit k relaxaci, odpočinku, uvolnění, ale také třeba k povzbuzení. "Kéž slouží jako katalyzátor, uklidnění, záblesk probuzení. Bezeslovný partner pro léčení. Místo k přistání," dodává své přání sama autorka. První ochutnávkou z jedenáctitrackové kolekce je skladba "Safety: Empath In Paradise", k poslechu ji najdete níže.

Alanis Morissette se proslavila fantastickou deskou "Jagged Little Pill" z roku 1995. Od té doby dvakrát koncertovala v Česku. Její posledním výrazným počinem bylo album "Flavors Of Entanglement" z roku 2008. Zatím stále aktuální řadovka "Such Pretty Forks In The Road" vyšla v roce 2020. Přinesla pár fenomenálních písní (třeba "Reasons I Drink"), ale jako celek takovou sílu neměla.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY