The Smile vydali k písni "Thin Thing" surreálný animovaný videoklip

12.05.2022 14:25 - Jiří V. Matýsek | foto: Glastonbury

Už tento pátek, 13. května, vyjde očekávaná deska "A Light for Attracting Attention" formace The Smile, tedy trojice Thom Yorke, Jonny Greenwood (z Radiohead) a Toma Skinnera (bubeníka Sons Of Kemet). Pravděpodobně posledním lákadlem před vydáním kompletní nahrávky je nový videoklip k písni "Thin Thing". Rozšíří tak štědrou dávku již dříve zveřejněných čtyř singlů, kterými kapela zásobuje fanoušky od konce ledna. A obdivuhodné na tom je, že každý je jiný.

Tím aktuálním je nervní, kytarou nesená skladba. Dostala navíc podobu syrového černobílého animovaného filmu, který v ledasčem připomene tvorbu českého surrealisty Jana Švankmajera. Svět, jehož celistvost narušují zrno a chyby použitého filmového materiálu, je doslova přeplněn obrazy s nejasnými symbolickými významy.

Je tu z ničeho zrozený kancelářský stůl i s počítačem, který postupně vzplane, je tu podivná papírová květina, ze které se zrodí uťaté ruce, z kterých po čase vyrostou svíčky. A pak jsou tu taky hlavy, které očividně patří trojici protagonistů. A ty padají z neznáma na pánev, načež opět dají život a samy se přetvoří v bílé stromy. Podivuhodné, jen co je pravda.

Dá se předpokládat, že všechny již zveřejněné songy a také ty zbývající, které se teprve objeví i na albu "A Light for Attracting Attention", zaznějí na pražském koncertě, který je naplánovaný na 19. května do Fora Karlín. Pokud ještě nemáte vstupenky, můžete vyzkoušet štěstí v našem kvízu. Pro výherce jsou připraveny dva lístky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY