The Atavists v klipu k "Time" bojují s duchy

06.05.2022 13:23 - Hana Bukáčková | foto: Hugo Trkal

Blýská se na dobré časy. Po čtyřech letech chystají The Atavists novou řadovku. Ponese název "Prettier Than You" a první ochutnávkou budiž song "Time", který se zabývá (jako skoro tradičně) nevydařeným vztahem. V jeho závěru hostuje Lenka Dusilová.

"Třetí album sice nahráváme v jiné sestavě, ale ve stejném studiu Golden Hive a se stejným producentem Amákem. Od začátku se proto snažíme, aby nové věci zněly jinak než předchozí album. Zejména u pilotního singlu se to myslím velmi podařilo. Už jen tím, že píseň do velké míry stojí na basové a klávesové lince. Starší tvorba stála až na výjimky na kytarových riffech. Takových songů bude na desce víc," předznamenává hlavní tvář skupiny Adam Krofian.

Ke skladbě vznikl i klip. Matěj Černý jej natáčel loni na jaře na jedné starobylé chalupě v Krkonoších, kam se členové formace přijeli rekreovat. Záhy však zjistili, že je tam s nimi také duch, který umí pomocí hodin posouvat čas dopředu a dozadu a dělá kapele naschvály. Snímek zaujme rovněž bizarními záběry vycpaných zvířat. "Idylu čisté přírody a starosvětské rekreace neustále nabourávají displeje telefonů, tabletů a počítačů, na kterých máme přes videohovor připojeného našeho bubeníka Adama Jánošíka. To původně nebyl záměr, protože v den odjezdu na natáčení Adama skolila nemoc a musel zůstat doma."

"Je to přesně na půli cesty mezi Chalupářema a Poltergeistem," popisuje výsledek se smíchem Krofian a dodává: "Největší horor pro mě je koukat se sám na sebe. Od natáčení jsem zhubnul asi dvacet kilo. Vidět se v této plnotučné variantě a neforemném chalupářském svetru, jak valím z kopce obří polystyrenovou imitaci kamene, trochu bolí."

Mě zas trochu bolí, že to není takový nářez, na jaký jsem od The Atavists byla zvyklá. Zkrátka asi mi chybí ten rockový závan kytar. Je to taková příjemná pohodovka, neurazí, nenadchne.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY