Chcete pobýt tam, kde cvičili The Beatles? Nyní můžete - rodný dům George Harrisona je k pronájmu na Airbnb

17.04.2022 09:08 - Jiří V. Matýsek | foto: Universal Music

Rodné domy Johna Lennona a Paula McCartneyho v Liverpoolu jsou téměř poutními místy pro spousty fanoušků The Beatles. Rodný dům dalšího ze slavné čtyřky, George Harrisona, tuto pozornost zatím neměl. Nyní se to může změnit. Budovu na adrese 25 Upton Green totiž loni v listopadu koupil za cenu přibližně 171 tisíc liber (v přepočtu něco přes pět milionů korun) Ken Lambert a dům proměnil v živé muzeum.

A to doslova. Na tomhle místě totiž návštěvníci nebudou jen koukat na artefakty, ale budou zde moci i přespat. Domek, v němž Harrison žil v letech 1949 až 1962, je k dispozici na Airbnb.

"Myslím si, že je škoda, že Georgův dům nemá pro miliony fanoušků Beatles takovou relevanci, ale čekají ve frontě, aby vstoupili do domu Johna Lennona. George je můj nejoblíbenější Beatle a chci tak vzdát poctu jeho odkazu," uvedl pan domácí.

Podle popisu na stránkách ubytovací služby mohou návštěvníci "vstoupit a zůstat v Georgově ložnici, kde poprvé slyšel sebe a kapelu na rádiových vlnách, a zabrnkat si na kytaru ve stejném pokoji, kde sedávali a zkoušeli George, Paul a John v raných letech kapely". A jak se píše dále, "vodu si budete moci napustit z originálních kohoutků z doby, kdy Harrison v domě žil". Ubytovat se zde může až pět osob zároveň, minimální délka pobytu jsou dvě noci a za noc tu zaplatíte 200 liber, tedy necelých šest tisíc korun.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY