Peter Nagy ON AIR: Měl jsem i primadonovské období, potřeboval jsem si nabít hubu

11.04.2022 08:11 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Peter Nagy patřil v 80. letech mezi největší hvězdy československé pop music a jeho popularita zejména mezi mladými dívkami byla dokonce v té době nazývána nagymánií. Tento prešovský rodák však trochu překvapivě vyrostl na folku a v dospívání ho ovlivnili zejména písničkáři jako Joni Mitchell nebo Bob Dylan. Později však nasál vlivy rocku, popu, ska a reggae a s hity jako "Profesor Indigo" nebo "Poďme sa zachrániť" se stal jednou z hlavních tváří slovenského popového zázraku 80. let.

V On Air ale zavzpomínal i na svoji tvorbu pro děti, například na albu "Peter, Vašo a Beáta detom", ale také na duet s Jožo Rážem nebo písničku "Taxis", která byla patrně první slovenskou oficiálně vydanou rapovou skladbou. Proč odmítl nabídku zastoupit v Modusu Mekyho Žbirku? Stoupla mu jeho sláva v 80. letech do hlavy? A vnímal mezi českou a slovenskou popovou scénou té doby nějakou řevnivost? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY