Deloraine prorokují v klipu "Ragnarok" konec světa

29.03.2022 08:00 - Ondřej Hricko | foto: Deloraine

Tuzemská pagan folková skupina Deloraine vydala své druhé album "Srdce z kamene" již před více než rokem. Pravidelně ho ale připomíná výpravnými a vizuálně podmanivými videoklipy. Tím nejnovějším je snímek z dílny studia Epicture k epické písni "Ragnarok".

Klip vznikl na podzim minulého roku v Norsku a nabízí skutečně impozantní záběry na tamní krajinu i na propracované kostýmy, přičemž jeden z nich si oblékla zpěvačka formace Máša. "Jelikož se jedná o norskou legendu, přijali jsme výzvu a natočili klip v nádherných kulisách podzimního Norska - vysoko nad úžasnými zářícími fjordy, mezi lesy a pláněmi hrajícími všemi barvami. Vědmu ztvárnila vynikající dánská kostymérka Victoria Hofferson, která má severské kořeny. Na kostýmech si dala velmi záležet, a jsou tak pastvou pro oči," popisují vznik klipu samotní Deloraine.

Vizuál je skutečně zdařilý a tvůrci si s ním dali velmi záležet, stejně jako se skladbou samotnou, která je přehlídkou nápaditých a zvukově originálních aranží seskládaných mimo jiné z ne úplně běžných nástrojů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY