Nina Nesbitt se ve "When You Lose Someone" vyrovnává se smrtí

15.03.2022 12:14 - Honza Balušek | foto: Nina Nesbitt

Skotská písničkářka Nina Nesbitt o sobě po vydání skvělé desky "The Sun Will Come Up, the Seasons Will Change" v roce 2019 dala vědět několika spolupracemi (například s Gabrielle Aplin či R3habem) a poslední měsíce přinesly i dva singly ohlašující její třetí řadovku. Po "Summer Fling" a "Life's A Bitch" nyní přichází s jednou z nejkrásnějších písní, jaké dosud nahrála, baladou "When You Lose Someone".

Téma skladby je jasné už z jejího názvu - vyrovnávání se s tím, když vás váš milovaný navždy opustí. Jakkoli se zpracování podobného tématu může snadno zvrhnout v kýč, a pro někoho jím třeba bude i tato píseň, je jednoduché podlehnout emocím, které z ní vyzařují. Nahrávce sluší intimní aranžmá, které si vystačí s klavírem, trochou smyčců a samozřejmě zmnohonásobeným Nininým zpěvem.

Stejně jako je jednoduchá instrumentace songu, i video se obejde bez záplav barev a velkých scén. Vystačí si se samotnou zpěvačkou, černým prostorem a postavou, která se nakonec rozpustí. Písnička i klip se z vás nesnaží emoce prvoplánově vyždímat, přesto se jim to bez problémů daří. Smutné, ale krásné.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY