Soft Kill představí v Praze svoji vizi smutného rocku

06.03.2022 13:43 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Američtí Soft Kill definovali zvuk postpunkového revivalu první dekády dvacátých let. Sami svůj styl popisují jako sad rock. Do Prahy se vrací na společné tour se spřátelenými gotickými Choir Boy. Jako speciální host vystoupí také skupina Ghum. Koncert proběhne 7. června v prostorách Kasáren Karlín. Vstupenky (340 Kč) jsou v prodeji na Fource.cz a v sítích GoOut a Ticketmaster.

Čtveřice z Portlandu prorazila v roce 2016 deskou "Choke", na které se podílel i Ben Greenberg z kultovních Uniform a Mark Burgess z osmdesátkových The Chameleons. Na nahrávce, jež vyšla u metalového labelu Profound Love, zkombinovali potemnělý sadcore zvuk s charismatickým popovým šarmem překračujícím standardní post punk. Této formule se drží i na aktuální existenciální nahrávce "Dead Kids, R.I.P.". City tematizující proměnu rodného města z místa plného podivných příběhů na technologiemi řízenou metropoli.

Přezdívku Choir Boy si americký hudebník Adam Klopp vysloužil už na střední, ještě když se pohyboval na lokální punkové scéně v Clevelandu. Nezaměnitelný něžný hlas zůstal jeho poznávacím znamením i v dalších projektech. V roce 2016 coby vůdčí postava stejnojmenné dreampopové kapely vydal debut "Passive With Desire", který zarezonoval na nezávislé americké scéně svým romantickým až nostalgickým synthpopovým zvukem. V Praze představí druhé album "Gathering Swans".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY