5 Seconds Of Summer startují singlem "Complete Mess" novou etapu kariéry

09.03.2022 09:29 - Jaromír Koc | foto: 5 Seconds Of Summer

Australská kapela 5 Seconds Of Summer oslavila minulý rok již deset let svého fungování, což s ohledem na covidovou situaci vyústilo místo velkých oslav pouze v jeden bezplatný online koncert. Nucený lockdown ale pánové rozhodně nepromrhali. Stihli totiž připravit materiál na novou desku.

Na té poslední "Calm" se dle svých slov trošku hudebně hledali a malinko experimentovali, což bohužel mělo vcelku negativní vliv i na prodeje a úspěch v hitparádách. Následně se jejich cesty na čas rozdělily, přičemž frontman Luke Hemmings stihl dokonce natočit a vydat sólový debut. Když se členové během kulatých oslav opět setkali, řekli si, že tentokrát půjdou na psaní písní trochu jinak. Všichni společně odjeli do Národního parku Joshua Tree, kde během krátké doby na jednom z tamějších rančů vznikla opravdu spousta nového materiálu.

První ukázkou, která vznikla i jako úplně první v pořadí a údajně docela rychle, byl song "Complete Mass". Jak všichni čtyři shodně potvrzují, celý proces byl velmi spontánní a přirozený a mezi muzikanty fungovala naprosto fantastická tvůrčí chemie. Navíc jde o první skladbu, u které se 5 Seconds Of Summer postarali nejen o hudbu a text, ale kytarista Michael Clifford přijal i úlohu producenta.

Výsledkem je skvělá pop-rocková věc, která značí jakýsi návrat k hudebním kořenům a silným melodiím. Singl je předzvěstí páté řadovky, která na rozdíl od těch předchozích vyjde u nezávislého labelu a po světě ji bude distribuovat vydavatelství BMG. Co se klipu týče, připravte se na krátkou procházku po poušti a doprovodnou hru zrcadel.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY