Ivan Mládek má nejprodávanější albovou novinku, rádiová bída nebere konce

17.02.2022 16:30 - Josef Martínek | foto: Martin Kubica

Pomyslné medaile si v rádiovém éteru opět rozdělili stejní hudebníci - Ed Sheeran, Jelen a Adele. Ani v top desítce nenajdeme žádné čerstvé jméno. O mnoho zajímavější není dění v albovém žebříčku, Nik Tendo mu dominuje pojedenácté. Alespoň na pátou příčku zamířil se svým Banjo Bandem oslavenec Ivan Mládek.
Ed Sheeran - Bad Habits
© Asylum UK
RÁDIA - Čeští rádioví dramaturgové ani v minulosti nepřekypovali velkou invencí, v poslední době je to ale snad horší než kdy dřív. V aktuální top desítce nejhranějších skladeb najdeme jen tři, které vyšly v posledním půlroce. Vážně musejí naše rozhlasové stanice pokaždé dlouhé měsíce čekat na to, co se chytne ve světě?

Ed Sheeran pobývá s "Bad Habits" v žebříčku už jednatřicet kol a za tu dobu si připisuje celkově třinácté vítězství. Mezitím vydal britský zpěvák postupně singly "Shivers", "Merry Christmas" s Eltonem Johnem, "Peru" s Fireboyem DML a naposledy před pár dny spolupráci s Taylor Swift "The Joker And The Queen". U nás však zní stále stejná, pro mnohé již značně ohraná, písnička.

Kapela Jelen, která má na druhém místě bezmála rok starý song "Ještě jednu noc", volí přesně opačný přístup - zdá se, že s dalším singlem ze třetí řadovky "Věci a sny" vyčkává, dokud ten aktuální trochu nepoklesne. Zatím se ale nezdá, že by se fanoušci mohli v nejbližší době dočkat.

Bronz okupující "Easy On Me" od Adele patří k těm mladším položkám top desítky, přesto už má pilotní singl z desky "30" z předešlých týdnů na kontě osm prvenství. Na aktuální čtyřku z patnácté řádky poskočil Marek Ztracený, ani "Moje milá" ale není žádná žhavá novinka - vyšla loni v červnu a už stihla získat cenu za nejoblíbenější písničku roku posluchačů Rádia Impuls na Českém slavíku.

Za vůbec nejstarší kus v elitní desítce platí na sedmičce "Angels Like You" od Miley Cyrus. Srdceryvná balada vyšla už na podzim roku 2020 na zpěvaččině albu "Plastic Hearts", videoklip k ní byl představen na začátku března minulého roku.

Seznamu novinek kraluje třiapadesátá Annabelle s písní "Runnin' Out Of F* Time", se kterou v prosinci soutěžila v národním kole Eurovize. Americký rapper 24kGoldn boduje jako sedmdesátý čtvrtý s "More Than Friends", šestasedmdesátý je Charlie Puth zásluhou "Light Switch" a hned za ním následují DJové Martin Jensen a Cheat Codes s hostující dánskou zpěvačkou Theresou Rex. Jejich spolupráce se jmenuje "Running".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ed Sheeran - Bad Habits
  2. Jelen - Ještě jednu noc
  3. Adele - Easy On Me
  4. Marek Ztracený - Moje milá
  5. Elton John feat. Dua Lipa - Cold Heart (PNAU remix)
  6. Mirai - Volám
  7. OneRepublic - Sunshine
  8. Miley Cyrus - Angels Like You
  9. Coldplay & BTS - My Universe
  10. Lil Nas X - Thats What I Want


Viktor Sheen - Příběhy a sny
© Warner Music
ALBA - Ani albový žebříček nehýří změnami. Viktor Sheen opět uhájil vedoucí postavení loňského alba "Příběhy a sny", které za jedenáct týdnů v pořadí ještě nepoznalo porážku. Na trojce a čtyřce navíc následují jeho starší nahrávky "Černobílej svět" a "Barvy", které si oproti minulému týdnu pouze prohodily místa.

Stříbrný zůstal Smack s titulem "Chimera Pt. 3: Snake", který se na stupních vítězů vyhřívá již šest týdnů v řadě. O přetrvávající nadvládě rapu svědčí také dvojnásobné zastoupení Nika Tenda v top ten nebo sedmá příčka Ektora s předloňskou deskou "Original". Co se tohoto šestatřicetiletého interpreta týče, sluší se zmínit i to, že jeho nedávno zveřejněný song "Se změnili" aktuálně kraluje žebříčku digitálních singlů.

Jedinou novinku první desítky najdeme na čísle pět. K osmdesátinám Ivana Mládka vyšel komplet dvou stěžejních alb ze sedmdesátých let - "Dobrý den!" a "Nashledanou!", obě nahrávky jsou navíc doplněny bonusy. Na posluchače proto čeká nálož hned padesáti čtyř písní, mezi nimiž nechybí "Jožin z bažin", "Prachovské skály" nebo "Hlásná Třebáň".

Fanoušky heavy metalu potěší novinka od anglických Saxon, "Carpe Diem" startuje na šedesátém sedmém řádku. Poslední čerstvou položku v top stovce obstarali další reprezentanti tvrdé muziky - Korn. Jejich "Requiem" začíná jako sedmdesátý devátý nejžádanější.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  2. Smack - Chimera Pt. 3: Snake
  3. Viktor Sheen - Černobílej svět
  4. Viktor Sheen - Barvy
  5. N Banjo Band Ivana Mládka - Dobrý den! & Nashledanou! (& bonusy)
  6. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  7. Ektor - Original
  8. Olivia Rodrigo - Sour
  9. Lil Nas X - Montero
  10. Nik Tendo - Restart & Lunazar

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 6. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY