MØ je na "Motordrome" jednou z mnoha

18.02.2022 14:00 - Honza Balušek | foto: MØ

Velký hit "Lean On", který MØ nazpívala pro Major Lazer a DJe Snakea, jí už nikdo neodpáře. Ani to, že v popovém mainstreamu byla vždy za tu divnou. Na své třetí desce "Motordrome" ale zaplula naplno do středního proudu a růžky své originality vystrkuje jen zřídka.
7/10

MØ - Motordrome

Skladby: Kindness, Live to Survive, Wheelspin, Cool to Cry, Youth Is Lost, New Moon, Brad Pitt, Goosebumps, Hip Bones, Punches
Vydáno: 28.1.2022
Celkový čas: 32 minut
Vydavatel: RCA

"Motordrome" rozhodně není špatná nahrávka. Ani nemůže, protože Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen, jak zní celé jméno téhle dánské zpěvačky, si na její přípravu opět vzala čtyři roky, které uplynuly od vydání dvojky "Forever Neverland". Sice sama říká, že je pro ni čerstvá kolekce "novým začátkem", po hudební stránce se ale nic přelomového neděje. Deset písniček uběhne během půlhodinky jako voda a nic tak silného a originálního jako z debutu "No Mythologies To Follow" nepřijde. Kvalitní popový standard ano, ale kdo by od nečekal aspoň trochu víc?

Potenciální hitovky se samozřejmě najdou, singly "Kindness", "Live To Survive" či "Brad Pitt" jsou rozhodně fajn. Karen v nich mixuje taneční pop s tím kytarovým, v "Goosebumps" i velmi příjemně zpomalí. Že to umí i úplně jinak, ukáže v závěrečné "Punches", která zní jako doprovod nějakého moderního westernu. Jindy, kupříkladu v aktuálním singlu "New Moon", ovšem můžete získat pocit, že posloucháte třeba takovou Duu Lipu. To není výtka, jen nelze neslyšet, že i zabroušením do těchto vod ztratila MØ další kus své osobitosti.

Ale proč na ni být až tak přísný? Sice na "Motordrome" není nijak zvlášť originální, ale pořád se jí podařilo nahrát desítku povedených songů, které vám v přehrávači nějakou dobu vydrží.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY