Weezer na tento rok naplánovali hned čtyři alba

10.02.2022 16:29 - Ondřej Kocáb | foto: Universal

Američtí Weezer i nadále dokážou příjemně překvapit svou fanouškovskou základnu. Jen loni vydali dvě řadovky - "OK Human" a "Van Weezer" -, pro letošek však mají v rukávu ještě větší porci muziky. Příznivcům naservírují hned čtyři desky. Budou sledovat čtyři roční období, data vydání jsou tak naplánovaná vždy přesně na start každého z nich.

"Myslím, že jsem měl spoustu času, takže jsem napsal čtyři alba, která v roce 2022 vydáme," uvedl zpěvák Rivers Cuomo a dodal: "Celé se to jmenuje 'Seasons' ('SZNS') a každá nahrávka vychází první den daného období. Jaro bude takový veselý chill. Poté na podzimním albu přejdeme k tanečnímu rocku ve stylu The sStrokes nebo Franz Ferdinand. Zimu bude odrážet smutná akustika a inspirace u písničkářů jako Elliott Smith."

Weezer byli se songem "All My Favourite Songs" nominovaní na Grammy za nejlepší rockovou skladbu minulého roku. Výsledky 64. ročníku se dozvíme 4. dubna. Na formaci se můžeme těšit také během léta, kdy by konečně měla dorazit do České republiky v rámci "Hella Mega Tour" společně s Green Day a Fall Out Boy. Na festivalu Rock For People by měly všechny tři skupiny vystoupit v sobotu 18. června.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY