Liam Gallagher se za pomoci Davea Grohla vrací s "Everything's Electric"

07.02.2022 14:01 - Honza Balušek | foto: Warner Records

Vypadá to, že před Liamem Gallagherem září jen světlé zítřky. Dva obrovské koncerty v Knebworthu, které se budou konat počátkem června, vyprodal během pár chvil a spousta fanoušků se už nemůže dočkat jeho třetí sólovky "C'MON YOU KNOW", jež vyjde o pár dnů dříve. Nyní je tu konečně první singl z ní.

Od Liama asi těžko čekat něco jiného než instantní rockové klasiky s velkými refrény, ale přece jen je na něj novinka "Everything's Electric" o trošku modernější. Možná za to kromě producenta Grega Kurstina může také frontman Foo Fighters Dave Grohl, jenž s ním song spolusložil i nabubnoval. Vzhledem k tomu, že je Grohl známým velkým fandou Oasis a o spolupráci s mladším Gallagherem velmi stál, bylo to setkání velikánů, jehož uskutečnění bylo jen otázkou času. A dopadlo to skvěle.

Výrazná rocková pecka ukazuje Liama v jeho nejlepším světle, když dělá co nejlépe to, co umí, ale přece jen malinko jinak. Vyloženě pro fajnšmekry je téměř závěrečná část, kde se na chvíli jen tak v pozadí přidají klavír a smyčce. Tahle píseň se bude v živé podobě nad davy fanoušků nést určitě krásně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY