tvrdí Kreator v klipu "Hate Über Alles" a lákají na novou studiovku - musicserver.cz">

"Nenávist je virem tohoto světa," tvrdí Kreator v klipu "Hate Über Alles" a lákají na novou studiovku

06.02.2022 13:27 - Jiří V. Matýsek | foto: Nuclear Blast

Evropský thrash metal byl vždycky notně dravý, hrubý a neotesaný. Až do té míry, že se z něj časem vyvinul severský black metal. A jednou z formací, které tento styl neúnavně brousí už čtyři dekády, je Kreator. Němečtí žánroví klasici si po vydání řadovky "Gods of Violence" před čtyřmi lety neprošli zrovna šťastným obdobím - jejich řady po pětadvaceti letech opustil basák Christian Giesler. Nyní jsou ovšem zpět v plné síle a prostřednictvím singlu "Hate Über Alles" ohlašují stejnojmenné album, které vyjde 3. června na labelu Nuclear Blast.

Frontman kapely Mille Petrozza k čerstvé písni uvedl: " 'Hate Über Alles' je odrazem doby, ve které žijeme. Všechno je velmi nahlas a agresivní. Způsob, jakým komunikujeme, se změnil kvůli sociálním médiím. To způsobuje spoustu nerovnováhy. Svět je v neopravitelném stavu. Život právě teď není harmonický, je disharmonický... To je přesně to, kam jsem tímhle názvem směřoval."

Song exploduje frustrací z aktuálního stavu světa, je agresivní, tvrdý, s chytlavým titulním sloganem a dopředu jej vlečou kulometná bicí. "Nenávist je virem tohoto světa," zpívá se tu mimo jiné. Doprovodný klip využívá mírně divadelní ztvárnění rebelie a boje s arogantní mocí, která je zde symbolizována policejními těžkooděnci. Samotný střet se prolíná s rozdivočeným publikem pod pódiem, kde Kreator hrají právě tuhle skladbu. Energicky, nekompromisně. Roky téhle skupině hrany neobrousily.

Tracklist chystané řadovky, kterou si v mnoha různých edicích můžete předobjednat na Sparkshopu, je následující: Sergio Corbucci Is Dead, Hate Über Alles, Killer Of Jesus, Crush The Tyrants, Strongest Of The Strong, Become Immortal, Conquer And Destroy, Midnight Sun, Demonic Future, Pride Comes Before The Fall, Dying Planet.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY