Do Rokenrolové síně slávy mohou vstoupit Eminem, Rage Against The Machine nebo Judas Priest

03.02.2022 16:25 - David Věžník | foto: Universal Music

Porota Rokenrolové síně slávy v polovině týdne zveřejnila seznam nominovaných pro rok 2022. Jsou na něm Eminem, Kate Bush, Beck, Eurythmics, Duran Duran, Dolly Parton, Lionel Richie, Rage Against The Machine, A Tribe Called Quest, Carly Simon, Judas Priest, Fela Kuti, New York Dolls, Dionne Warwick, MC5, Devo a Pat Benatar.

Podmínkou pro potenciální uvedení do síně je uplynutí pětadvaceti let od vydání první komerční nahrávky. Díky tomu se tak v letošním přehledu mohlo objevit i jméno amerického rappera. Poprvé byli nominováni také Beck, Duran Duran, Lionel Richie, A Tribe Called Quest, Carly Simon a Dolly Parton, mnozí z nich však za sebou mají podstatně delší kariéru.

V seznamu se přitom někteří mohou objevovat i opakovaně. Pro Kate Bush, Judas Priest, New York Dolls, Eurythmics a Devo je tohle kupříkladu už třetí nominace, pro Rage Against The Machine čtvrtá a pro skupinu MC5 už dokonce šestá.

Více než tisícihlavá členská základna složená z umělců a umělkyň, historiků a historiček a dalších lidí pracujících v hudebním průmyslu následně z výše zmíněné sedmnáctky vybere pětici laureátů a laureátek, jejichž jména zveřejní v květnu. Slavnostní ceremoniál by se pak měl uskutečnit na podzim. Do rozhodování můžete zasáhnout i vy - fanouškovská anketa je přístupná na webu Rock & Roll Hall of Fame.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY