Deset let hitu "Ležím v tvé blízkosti" oslavili Lipo a Debbi naživo s celou kapelou

24.01.2022 16:11 - Josef Martínek | foto: Autentik Music

Kdo by to byl řekl, že od vydání singlu "Ležím v tvé blízkosti" Lipa a Debbi už uplynulo deset let? Tento rozchodový hit svého času kraloval tuzemské rádiové hitparádě, což se dříve u české písničky, v níž se rapuje, zdálo nemyslitelné. Videoklip navíc za ta léta nasbíral přes třináct milionů přehrání na YouTube, a tak je jasné, že zmíněné výročí si zaslouží nějakou připomínku.

Rapující básník a jeho pěvecká kolegyně se proto sešli v knihovně ve Vratislavicích nad Nisou s pěkným výhledem na okolní krajinu a přezpívali song v doprovodu Lipovy koncertní kapely. Výsledný muzikálnější kabátek potvrzuje, že Jonáš Červinka patří k umělcům, kteří na sobě vytrvale pracují - ještě před několika lety totiž vystupoval jen s DJem a hostující vokalistkou. K této podobě svých koncertů se prý už nehodlá vracet. Zklamaní nebudou ani fanoušci charakteristického hlasu Debbi, ten totiž za dekádu neztratil vůbec nic ze svých předností.

"Vložil jsem do té písně hodně emocí a vzpomínek ze svého prvního rozchodu. Dnes jsem jí vděčný za to, že nastartovala moji sólovou dráhu," zavzpomínal liberecký hudebník, který mezitím vydal tři studiová alba. Na čtvrtém již usilovně pracuje. Je sympatické, že svým fanouškům krátí čas právě živými interpretacemi svých skladeb - připomeňme, že v prosinci přišel s velice zdařilou akustickou podobou "Salome".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY