Zemřel Meat Loaf

21.01.2022 10:27 - Jiří V. Matýsek | foto: Sony Music

Nepřehlédnutelný zpěvák s mocným hlasem známý jako Meat Loaf (vlastním jménem Michael Lee Aday) ve čtvrtek 20. ledna 2022 zemřel. Bylo mu 74 let. Proslavil jej už jeho albový debut, epický rockový muzikál "Bat Out of Hell", který napsal skladatel Jim Steinman, nejznámější je zřejmě jeho hit "I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)". Podle hudebníkova agenta zemřel Meat Loaf v klidu doma, příčina smrti zveřejněna nebyla.

"Víme, kolik toho pro spoustu z vás znamenal, a opravdu si ceníme veškeré lásky a podpory v tomto období žalu ze ztráty tohoto inspirativního umělce a skvělého člověka," uvedla rodina ve zveřejněném prohlášení.

V začátcích kariéry se Michael Lee Aday věnoval muzikálu a herectví - zahrál si mimo jiné v kultovním snímku "Rocky Horror Picture Show", zpívat naplno začal až díky projektu "Bat Out Of Hell". Dílo, které vyšlo v roce 1977, se stalo jednou z nejprodávanějších nahrávek rockové historie a nakonec na něj navázala dvě pokračování.

Celkem vydal Meat Loaf dvanáct řadovek, poslední "Braver Than We Are" v roce 2016. Jeho hudba i pódiová prezentace byly vždy prosyceny pompézností, ale i na první dobrou chytlavými melodiemi.

Nečekaná smrt pravděpodobně překazila plány na další desku, zpěvák plánoval se letos v lednu vrátit do studia, kde mělo vzniknout sedm nových písní.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY