Lake Malawi hledají ve "Spinning" ukradený bicykl

19.01.2022 12:22 - Honza Balušek | foto: Lake Malawi

Vypadá to, že Albert Černý sice pod hlavičkou Lake Malawi, které s ním nyní tvoří už jen Jeroným Šubrt, dělá zcela jinou hudbu než na EP "We Are Making Love Again" a debutové desce "Surrounded By Light", název formace ale měnit nehodlá. Původní fanoušci se tak musejí smířit s tím, že indie písničkářství britského střihu vyměnil za osmdesátkový pop. Minimálně v novince "Spinning" však má kapela i přesto svůj ksicht.

Song složený s dalšími americkými a norskými muzikanty přes Zoom vyniká až funky basou a samozřejmě eighties feelingem. Ale takovým tím opravdovým, ne nepříjemně uměle pozlátkovým. Pokud by podobně mělo znít celé chystané album, nemuselo by to být marné. Hudební fajnšmekři si navíc mohou nasadit sluchátka a vychytávat všechny ty aranžérské detaily, kterých je písnička v druhém plánu opravdu plná.

Ještě lépe dopadl videoklip, v němž Albert hledá ukradené kolo. Osmdesátky jsou ve snímku přítomny ve stylu seriálu "Vyprávěj" a překvapí plejádou různých postav a herců, jako jsou třeba Josef Trojan či Jakub Žáček. Mimochodem, na spinning se v klipu nepodíváte.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY