Letošní Grammy se odkládají na neurčito

06.01.2022 11:28 - Honza Balušek | foto: Recording Academy

Onemocnění covid-19 je tu s námi i v roce 2022, navíc s novou variantou omikron, a tak jsou opět odkládány mnohé koncerty a další kulturní akce. Mezi ně se bohužel zařadila i ta sláva nejzářivější - předávání cen Grammy.

Grammy Awards 2022 měly být předány 31. ledna v losangeleské Crypto.com Areně (ještě nedávno se jí říkalo Staples Center) a uvádět je měl podruhé v řadě Trevor Noah. Vzhledem ke stále rostoucím koronavirovým číslům se však tato oslava hudby uskuteční v blíže neurčeném termínu, někdy později. Pořadatelé se rozhodli nesdělovat žádné konkrétní datum, protože příští týdny a měsíce mohou přinést cokoli, negativního, ale třeba i pozitivního.

Smutnit už každopádně mohou fanynky korejských BTS, ti totiž plánovali vyrazit z domova do USA právě na Grammy, které se měly stát středobodem jejich cesty. Po zrušení ceremoniálu se rozhodli radši zůstat doma a nikam necestovat.

Nejvíce nominací v letošním roce posbíral Jon Batiste s jedenácti šancemi na sošku, Justin Bieber, Doja Cat a H.E.R. mohou vyhrát osmkrát a sedm nominací získaly Billie Eilish a Olivia Rodrigo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY