Debut Biffy Clyro "Blacked Sky" získal po dvaceti letech zlatou desku

06.01.2022 09:49 - Nikola Růžičková | foto: Live Nation

První album "Blacked Sky", které skupina Biffy Clyro vydala v březnu 2002 pod vydavatelstvím Beggars Banquet Records, slaví nejen dvacáté výročí, ale také status zlaté desky. Aby se nahrávka ve Spojeném království stala zlatou, potřebuje celých 100 000 prodejů. A právě tohoto milníku se kapele nyní podařilo dosáhnout.

Kolekce obsahuje singly jako "Joy.Discovery.Invention", "Justboy", "57" nebo "27". Frontman tria Simon Neil se o ní v rozhovoru pro Vice z roku 2016 vyjádřil takto: "Toto jsou písně, které jsem napsal, když mi bylo 16 nebo 17. Byli jsme natolik arogantní, abychom si mysleli, že dokážeme udělat to nejlepší album, které kdy vzniklo. Jsme na něj hrdí, ale když ho teď posloucháme zpětně, jsou věci, které bychom změnili." Dodal, že pro každého fanouška je vždy nejvzácnější ta deska, díky které skupinu objeví.

Posledním vydaným albem Biffy Clyro je "The Myth Of The Happily Ever After" z roku 2021. Živě je předvedou na speciálním akustickém koncertě v Londýně 18. ledna. Následně je čeká evropské turné, které startuje 13. února.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY