Nik Tendo v klipu "Loop" vzdává dík fanouškům i přátelům

06.01.2022 13:11 - Petr Foltys | foto: Milion Plus Entertainment

První track nového roku ve vydavatelství Milion Plus obstaral Nik Tendo. Po pár měsících je zpět a 3. ledna vydal nový videosingl "Loop".

Track přitom přišel poměrně nečekaně - Nik jej oznámil jen pár dní před vydáním na streamech prostřednictvím svého instagramu. Ve stejný den, kdy skladba vyšla, vyšel pak i videoklip.

Nik Tendo - Loop
© Milion Plus Entertainment
"Loop" pojednává především o rapperově úspěchu a vděčnosti fanouškům a jeho okolí za věci, které má, a za to, čeho dosáhl ("Není lepší pocit než když plnej klub řve mý jméno Tendo"). Svůj úspěšný život popisuje jako nekonečný příběh, který se neustále opakuje ve smyčce a ze kterého nechce zpátky na dno. Zaslechnout lze taky náznaky jeho názorů na svět.

V textu mimo jiné děkuje i svému kolegovi Yzomandiasovi, se kterým tvoří pravděpodobně nejpopulárnější české rapové duo. Dlouhodobí fanoušci ocení označení Yza jeho starším pseudonymem Hráč Roku ("Pozor na mě dává patron, shout out Jakub - hráč roku"). Pozorný posluchač zaznamená odkaz na literární skupinu Prokletých básníků, se kterými má rapper bezesporu dost společného.

Z hudebního hlediska se jedná o klasickou úroveň, kterou od vydavatelství Milion Plus můžeme očekávat. O produkci se zde postaral Whois PG, který vytvořil beat, který dokonale sedí k názvu skladby - při poslechu se posluchač ocitne ve zdánlivě monotónní smyčce, ta ale tvoří velmi kvalitní hudební podklad, který Niku Tendovi tak dobře sedí.

Doprovodný vizuál vytvořil muzikant ve spolupráci se skupinou We Dont Care We Create, se kterou již spolupracoval na klipu "13. komnata". Aktuální snímek klidným zpracováním velmi dobře pasuje k hudebnímu podkladu, a i když není plný efektů, diváka zaujme. I tady se objeví již zmíněný Yzomandias a spolu s ním i někteří kolegové z labelu a další hosté.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY